To je to što me zanima!

Majku (45) troje djece iz Crne Gore spasila jetra iz Hrvatske

Iz Ministarstva ističu kako je pacijentica iz Crne Gore stabilno nakon operacije. Hrvatska se može pohvaliti da je vodeća u svijetu u transplantacijskoj medicini
Vidi originalni članak

Ženu (45) operirali su u KBC Zagreb. Majci troje djece iz Crne Gore liječnički tim presadio je jetra 15. svibnja. Donor organa bio je iz Hrvatske, a na plemenit čin odlučila se njegova obitelj. 

Iz Ministarstva zdravlja ističu kako je pacijentica iz Crne Gore stabilno nakon operacije. Hrvatska se može pohvaliti da je vodeća zemlja u svijetu u transplantacijskoj medicini. Prvi smo u presađivanju bubrega i jetre.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • vanilijica 20.05.2014.

    Nema plemenitijeg ćina od donacije organa . Tvoj najmiliji je nastradao i to je dovoljan šok i onda u tom šoku još imati snage pristati na donaciju njegovih organa je stvarno plemenito. Zato sam ja svoje poštedjela tih odluka sama sam izvadila donorsku iskaznicu koja je uvijek uz mene u novćaniku . Ako se što desi imaju me i zavedeno ko donora tako da bez dozvole mojih bližnjih mogu uzeti organe. Nekome će spasiti iliproduljiti život a meni više neće trebati, Spoznaja da možeš nekome pomoći i spasiti ga kad te praktički više nema je nešto posebno.

  • zeljkopž 19.05.2014.

    Čuvajte se i pazite svi koji ste u prometu. Sam naslov kaže da je Hrvatska postala vodeća u transplantacijama u svijetu??? al ranije sam čuo da u EU sigurno. Prošla su vremena kad će ozlijeđeni preživjet jer su možda koji dan ostali duže u komi, kao neki od nas. Eto ja sam sretan što sa mnom nisu spasili dvoje, troje ljudi. Možda malo sebično al tako je. Mnogi više nemaju tu šansu. Pazite se u prometu.

  • tota_1 18.05.2014.

    nikad nisam mogla shvatit zasto se kaze "moraju mu presadit JETRA." a ne "moraju mu presadit JETRU"..

Komentiraj...
Vidi sve komentare