To je to što me zanima!

Majku teško bolesnog dječaka (5) tvrtka je dvaput otpustila

Zaposlila sam se u tvrtki Fridrih 2008. na određeno. Sin se 2010. razbolio od epilepsije. Poslodavac mi je umjesto produženja ugovora uručio otkaz, kaže Mirjana (36)
Vidi originalni članak

Zaposlila sam se u tvrtki Fridrih u prosincu 2008. na određeno vrijeme. Sin Fran se u travnju 2010. razbolio od teškog oblika epilepsije. Poslodavac mi je umjesto produženja ugovora uručio otkaz, kazala je Mirjana Bošnjaković (36) iz Kapelice kraj Garešnice koja je pravdu potražila na sudu.

Sud je u pravomoćnoj presudi naredio poslodavcu da vrati na posao majku teško bolesnog dječaka (5) i isplati joj zaostale plaće, koje do danas nije primila. U međuvremenu je ostvarila u HZZO-u pravo na plaćeni dopust do Franove sedme godine, ali za to joj je trebala suglasnost poslodavca. No 13. travnja dobila je izvanredni otkaz, izgubila je pravo HZZO-a na 1663 kune i nema prava na burzi. Tužit će ga opet.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Niko Piko 04.06.2012.

    Pa dobro jel vi koji biste sagledavali stranu privatnika imate srca i suosječanja??!! Tu se radi isključivo o radničkim, socijalnim pravima i pravima malog čovjeka i nema nikakve druge strane! I opet fali objava nekog računa, telefona, adrese......da se pomogne sirotoj majci i djetetu!

  • loris1 03.06.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • rezucka 03.06.2012.

    Svi ti poslodavci kad tad bit če kažnjeni,a ne osobno,ali može njihova naslijedna loza...............

Komentiraj...
Vidi sve komentare