To je to što me zanima!

'Majstor prezentacije': Evo koji je Oreškovićev plan za Sabor

Mandatar planira ukratko po resorima predstaviti mjere koje želi provesti. Predložit će uspostavu agencije za upravljanje javnim dugom, više novca za obrazovanje...
Vidi originalni članak

Mandatar Tihomir Orešković u petak u 30 minuta zastupnicima Hrvatskog sabora mora predstaviti članove i program Vlade. U HDZ-u najavljuju da će to biti vrlo zanimljiva prezentacija, jer je Orešković 'majstor prezentacije', javlja HRT.

Orešković planira ukratko po resorima predstaviti mjere koje želi provesti. HRT doznaje da će predložiti uspostavu agencije za upravljanje javnim dugom. Predložit će privremeni moratorij na izgradnju termoelektrana i na istraživanje i eksploataciju ugljikovodika u Jadranu.

Najavit će ustroj i početak rada buduće burze energije. Orešković će, doznaje HRT, najaviti i povećanje izdvajanja za obrazovanje i istraživanje te npr. uvođenje 'male mature'.  U kulturi bi se izdvajanja već ove godine trebala povećati na 1 % državnog proračuna, a u iduće dvije godine na 1,5 %. 

Zastupnici na sjednici u petak, osim ministara, trebaju potvrditi članove i čelnike radnih tijela te izabrati potpredsjednike. Potpredsjednici Sabora iz redova Domoljubne koalicije i Mosta bit će  HDZ-ov Ante Sanader, predsjednik  HSP dr. Ante Starčević Ivan Tepeš, član Mosta Robert Podolnjak, a oporba će predložiti Vesnu Pusić (HNS) i Milanku Opačić (SDP).

Idi na 24sata

Komentari 106

  • vihor 2016 22.01.2016.

    pazi sto si obecao ,da nam nakon prvih sest mjeseci ,ne mude strajkovi ,drzimo te za rijec,bu vidjeli,,

  • bubasvaba666 22.01.2016.

    Orešlovć dobro prezentira prodaju ali na žalost odakle uzeti novce za obrazovanje prvenstveno mladih bogati su su zašili svoje džepove uzimati nove kredite ili će sve ići na grbaču Hrvatskih građana .Previše daje poslodavcima odriješene ruke umjesto da se zapošljavaje toliki nezaposleni a svi imaje veliki prostor za to.

  • DIgad 22.01.2016.

    "Mala matura" ??????? obrazovanje..... da li će uvesti konačno da će srednja škola biti obavezna, besplatna...... imati više djece, znašti olakšati roditeljima obzraovanje svoje djece - besplatni udžbenici, informatizacija škola....... kaj sa fakultetima...... baš me zanima kako će ova Vlada to riješiti???? žene doma .... samo rađati....

Komentiraj...
Vidi sve komentare