To je to što me zanima!

Malena je postala majka, izlegle su se tri male rode

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon ljubavnih igara Malene i Rodana na svijet su došle tri rode. Domar Stjepan, koji se brine za rodu Malenu, pomogao je ptićima da izađu van
Vidi originalni članak

Zbog slomljena krila roda Malena iz Brodskog Varoša već 17 godina ne leti na jug. Za nju se brine Stjepan Vokić, domar u tamošnjoj osnovnoj školi, a svake joj godine u isto vrijeme doleti njen vjerni Rodan. Nakon ljubavnih igara snijela je pet jaja, iz kojih su se u petak izlegle tri male rode. Stjepan je i ovaj put pomogao ptićima da izađu iz ljuske.
- Ljuska je tvrda, ali malo ona, malo ja i eto ptića vani - rekao je Stjepan i pohvalio se da mu Malena uvijek dopušta da vidi mlade. No, tvrdi Stjepan, Rodanu baš ne da blizu tek izleglih ptića. Kada im i priđe, brzo ode.
- Pusti ga ponekad, a on samo gleda u njih. No brzo ode skupljati gliste i bube jer ptići još ne mogu jesti krupniju hranu - objašnjava Stjepan. I dalje mu se javlja mnogo čitatelja i financijski mu pomaže kako bi mogao kupiti hranu za Malenu. Po ribu za nju odlazi i na ribnjačarske kanale udaljene 20-ak kilometara, a već ga sad brine ogrijev za zimu.
- Trebam novac za ogrijev jer joj grijem prostoriju. Potrošim drva kao za jednu obiteljsku kuću - kaže Stjepan.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • nema me 15.05.2010.

    Bravo ,cestitam konacno nesto ljepo.

  • kike_zg 15.05.2010.

    prekrasno.......

  • šamar 15.05.2010.

    napokon neka lijepa vijest...bas lijepo :))) to se zove ljubav

Komentiraj...
Vidi sve komentare