To je to što me zanima!

Maleni Enio izgorio jer se igrao tatinim upaljačem?

Još se ne zna što je uzrokovao požar automobila u kojem je u četvrtak izgorio dječak Enio Pejić (2,5). Vještaci analiziraju uzorke iz automobila
Vidi originalni članak

Osim policije i istražnog suca, na mjesto tragedije u petak su došli i vještaci Centra za kriminalistička vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba. Policija još ne zna kako se zapalio automobil u kojem je u četvrtak u Požegi izgorio dovipolgodišnji Enio Pejić. Neslužbeno se sumnja da se dječak prije nesreće igrao očevim upaljačem i tako možda izazvao požar. Međutim, te tvrdnje policija još istražuje. Kako doznajemo od Branimira Miljevića, istražnog suca Županijskog suda u Požegi, vještaci su iz izgorenog automobila izuzeli nekoliko uzoraka koji bi trebali rasvijetliti tragediju. Tek nakon toga znat će postoji li potreba za prijavom protiv roditelja. Ako bude potrebno, u slučaj će se uključiti i Centar za socijalnu skrb s obzirom na to da roditelji nesretnog dječaka skrbe o kćerkici (1) i šestogodišnjem Marininu sinu.
- Obitelj Pejić nije u sustavu socijalne skrbi pa zato Centar nije ništa poduzimao. Ako policija to od nas zatraži, postupit ćemo u skladu sa zakonom - kaže ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ružica Alaber.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • alesiaj 14.09.2008.

    Odmah bi zvali centar za soc. skrb...svašta! Roditelji nisu strojevi koji mogu pratiti situaciju 24 sata neprekidno, a još kad uzmemo u obzir da oni obavljaju i sve druge obaveze..o čemu mi onda pričamo. Ovakve tragedije mogu se dogoditi svakoj obitelji...jedan trenutak nepažnje i dječja igra i nestašluk može završiti kobno. Bilo bi lijepo da su naši standardi takvi da si možemo zaposliti i pomoć u kući ili dadilju...al to je za običan svijet u HR ipak znanstvena fantastika..

  • balun 12.09.2008.

    Što god da se dogodilo, u ovom trenutku postavljati pitanja roditeljima je surovo i preuranjeno. Neka forenzičari obave njihov dio posla završe obdukciju pa kad se ti roditelji prisaberu od ovog zla što ih je zadesilo razgovaraju sa njima. Pa majku mu oni su roditelji tog djeteta otac i majka !

  • bigblue 12.09.2008.

    prepreprestrasno!!! da covjek ostane smrznut od uzasa. jedino je malo nevjerojatno da dvogodisnjak zapali auto upaljacem...moralo je jos nesto biti u igri, neki plinovi ili nesto slicno...ali bez obzira na uzroke - posljedica je sokantna, suosjecam s ovom prejadnom obitelji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare