To je to što me zanima!

Dobio dijagnozu sa samo 8 dana, ne može otvoriti oči

Lucasu se u trudnoći nisu potpuno formirale oči te su ostale premale i ne može ih otvoriti. Roditelji moraju pričekati dok ne progovori da utvrde u kakvom je stanju
Vidi originalni članak

Ashleigh Knox i Dave Hammod mole se za čudo - da njihov sinčić napokon progleda. Zbog rijetkog poremećaja dječak ne može otvoriti oči. Lucas se rodio sa mikrooftalmijom. Njegove oči se nisu uspjele potpuno formirati u trudnoći te su ostale premale i ne mogu se otvoriti. Odmah nakon poroda liječnici nisu znali što je s dječakom te su ga poslali specijalistu na pregled. Roditeljima su rekli kako će njihov sin ostati slijep. 

- Pedijatri su nas poslali specijalistu, koji nam je rekao da nešto nije u redu. Šokirao se vidjevši Lucasa i kazao kako takvo nešto nije nikada vidio te da će naš sin biti slijep. Dobio je dijagnozu već sa osam dana - ispričala je za Daily Mail Lucasova majka. 

Ashleigh i Dave morat će pričekati sve dok Lucas ne progovori kako bi se točno utvrdilo njegovo stanje.

- Trenutno Lucas prati svjetlost s lijeva na desno i može vidjeti boje svaki put kad dođemo na pregled. No obzirom da je premalen ne možemo znati da li prati svjetlost ili izvor zvuka - objašnjava Ashleigh. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • deshru 27.07.2011.

    jedino kaj mi nije jasno je po čemu je ovaj jadničak mali poseban naspram sve druge slijepe djece koja se rode u svijetu? uvijek je neki razlog. oči se nisu razvile, živac je prekinut, nema leće itd! nekaj mora biti! žao mi je malog i obitelji, ali i dalje ne vidim zašto su posebni?

  • spirit lamp 27.07.2011.

    Dobro i koja je dijagnoza? U tekstu to uopce ne pise. Nije dijagnoza kada ti lijecnik kaze da si slijep, nego zasto si slijep. Glup tekst.

  • ludzbunjen 26.07.2011.

    je li se moglo drukčije napisati? "dobio dijagnozu sa samo osam dana". vrlo, vrlo nemušto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare