To je to što me zanima!

Mali Ratko (3) cijeli svoj život provodi po bolnicama

Ratko boluje od teških nepravilnosti disanja. Zato ima česte i učestale napade gušenja. Dječakova obitelj preživljava od očuhovih 3200 kuna plaće
Vidi originalni članak

Naš Ratko (3,5) ima epilepsiju, akutni bronhitis, akutni sinusitis, šum na srcu i druge abnormalnosti disanja. Zato ima česte i užasne napade gušenja. Tri puta na tjedan mora odlaziti defektologu, koji je udaljen sat i pol vremena, kaže Ratkov očuh Pavao Dikšić (47). Nemaju automobil, pa na sve preglede idu javnim prijevozom. Žive od Pavlovih 3200 kuna plaće. Ratko je stalno u bolnici, a do sada je bio hospitaliziran 31 put.
- Uživam gledajući ga kako se smije i raduje svakoj igri jer taj prizor vidimo jako rijetko. Ratko je dobro i drago dijete koje samo želi biti kao i ostala djeca. Ne znamo kako dalje - skrušeno priznaje Pavao. Već šest godina žive kao podstanari, a plaća koju zaradi odlazi na stanarinu i najosnovniju hranu.
- Iscrpljeni smo i na rubu snage. Molimo pomoć da sinu osiguramo koliko-toliko normalno djetinjstvo, kontinuirane terapije i potrebne lijekove - kaže Pavao. Broj tekućeg računa Zagrebačke banke: 3220311656.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Kataryzig20 06.06.2010.

    Anđeo maleni...neka mu Bog pomogne da mu bude bolje.

  • 06.06.2010.

    Anđeo mali, šta je sve prošo,neka ga dragi BOG čuva,čim odem u grad uplatit ću na račun koliko budem u mogućnosti,ajmo političari uplatite i vi koju kunu.

  • teuta 06.06.2010.

    aj nemojte prizivat bozju pomoc, objavljen je broj ziro racuna i uplateite 10-50 kn, njima ce to pomoci, a nama ne znaci neki trosak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare