To je to što me zanima!

Mali Tin mislio je da sanja nakon što je pao s balkona

BALKON JOŠ VISI Gradnju zgrade nije nadgledao nadzornik. Građevinska inspekcija zato će tužiti investitora. Obitelj Kuzmanović još je šokirana
Vidi originalni članak

Nakon urušavanja moja žena ležala je 20-ak minuta u nesvijesti. Sin Tin (10) skočio je odmah kao Superman i potrčao. Ima ogrebanu nogu. Kasnije mi je ispričao kako je mislio da sanja, rekao je Danijel Kuzmanović. Balkon njegova stana na prvom katu u zagrebačkoj Sloboštini propao je u prošli četvrtak. Na sreću, supruga Milica (39) i sin Tin  lakše su ozlijeđeni, kao i Miličine dvije prijateljice. Kuzmanović je rekao kako je još ''vruće glave’’ i želi pričekati rezultate istrage, a potom će razmišljati o tužbi protiv investitora Andrije Rašića i njegove tvrtke Optima proizvodnja d.o.o. Svakako želi da utvrde krivca. Balkon koji visi nitko još nije maknuo.
- Danas bi trebali maknuti ogradu s auta pa da mogu na procjenu štete - rekla je Dubravka Lipovac, vlasnica zgnječenog Renaulta.
Građevinska inspekcija razgovarala je s Rašićem. Utvrdili su kako nije imenovao nadzornika radova, što je trebao učiniti. Nadzornik bi trebao svaki dan provjeravati kako napreduju radovi i pisati građevinski dnevnik. Inspekcija će ga zato prijaviti Državnom odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • clara 08.09.2009.

    A i u vrijeme kad je zgrada izgrađena, ako sam dobro shvatila uporabna dozvola nije bila isključivi uvijet za upise kuća u sudske knjige i slično, a gospodo draga priključci struje i vode se daju na temelju građevinske dozvole, jer grada koja nema struju i vodu ne može dobiti uporabnu dozvolu, jer to je dozvola koja potvrđuje ukupnu uporabljivost zgrade, od betonskih radova i drugih koje potvrđuju atesti, zatim kontrola struje (atesti) kontrola vode itd itd....a opet investitor je dužan dati zahtjev za uporabnu dozvolu...a ovo je samo još jedan dokaz kako ljudi u neznanju kupe \"mačka u vreći\". Da banke nisu prije 2 godine počele tražiti uporabne dozvole za stanove koji idu na kredit još se uporabne nebi ni počele provoditi!

  • clara 08.09.2009.

    Ljudi, vi kao da niste normalni...ovaj rašić daje krivu sliku o drugim građevinarima koji nadzornog inženjera za takav objekt plaćaju i do 15-tak tisuća eura...onda je nadzor odgovoran, ali nadzor imenuje investitor...u ovom slučaju Rašić investira, izvodi radove i prodaje...i tu postoji isključivo njegova odgovrnost i prema zakonu o gradnji statika zgrade je 10 godina pod garancijom...Dakle, ovdje postoji ISKLJUČIVA odgovornost tog Rašića koji bi ovo trbao sanirati...nema veze država ni komunalna poduzeća s ovim!

  • zwer-82 08.09.2009.

    balkon je na 2-gom katu ne na prvom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare