To je to što me zanima!

Malo po malo, pola kilograma: Mjesecima krao zlato od firme

Svakog mjeseca I.H. (22) odnosio je zlato s radnog mjesta u zlatarnici u V. Gorici. Ukradeno zlato je, sumnja se, prodavao poslovnicama za otkup plemenitih metala
Vidi originalni članak

Svakog mjeseca malo, pomalo, I.H. (22) odnosio je zlato s radnog mjesta. Nadao se da ga šef zlatarnice u Velikoj Gorici neće otkriti. Policija ga sumnjiči da je od ožujka do studenog ukradeno zlato prodavao poslovnicama za otkup plemenitih metala.

Mladić je krađu pokušao izvesti što neprimjetnije pa je s radnog mjesta odnosio male količine zlata. U prosjeku je svoj kućni budžet mjesečno podebljao s 8000 kuna. No, njegovim krađama policija je stala na kraj. Policija ga tereti da je iz zlatarnice Prahir u Velikoj Gorici ukrao pola kile zlata vrijednog 72.000 kuna. Mladi kradljivac je trenutno u pritvoru dok traje kriminalistička istraga. Zlato koje je krao iz zlatarnice Prahir, u kojoj je radio, bilo je predviđeno za izradu prstenja.

U velikogoričkoj zlatarnici nisu htjeli komentirati krađu svog bivšeg zaposlenika.

Doznajemo da je riječ o mladiću kojem je teška krađa zlata prvo kazneno djelo u kojem je uhvaćen. Cijena otkupa grama 8 karatnog zlata kreće se od 60 do 70 kuna, dok se za ono od 23 karata može dobiti i do 200 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • oktopus1 05.12.2014.

    mozda je i ovo politicki progon za ovo ce na..je... a onaj tko je ispod cijene prodao zlatne hr rezerve orden

  • ignacij5 05.12.2014.

    Mali zlatar krao je malo po malo, tako puno njih radi, zamislite bankare kad nam uzmu samo po pet kuna mjesecno, koliko je to novca? Zato moramo svi imati racune i primati place preko banaka! Nikad mi racun na banci nije bio tocan! Sad je blokiran pa mi je svejedno...

  • najiram 10 05.12.2014.

    potpuno bezvredna kovina ništ koristi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare