To je to što me zanima!

Malog Archieja usporedio s čimpanzom pa dobio otkaz

Danny Baker, engleski pisac, novinar, scenarist i radijski voditelj na BBC-u dobio je otkaz nakon što je najnoviju kraljevsku prinovu, malenog Archieja, usporedio sa čimpanzom.
Vidi originalni članak

Kraljevska beba napušta bolnicu, napisao je na Twitteru Danny Baker, slavni radijski DJ ispod crno-bijele fotografije muškarca i žene koji za ruku vode čimpanzu obučenu u dječaka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On tvrdi da je u pitanju bila samo šala, no to je rečenica koja mu je privrijedila otkaz na BBC-u, medijskoj kući na kojoj je radio od 1989. godine. 

Nakon što je njegova 'šala' izazvala zgražanje na društvenim mrežama i optužbe da se radi o čistom rasizmu, Baker je fotografiju obrisao te se ispričao. 

- Ispričavam se na fotografiji majmunčića u otmjenom odijelu koja je neke razljutila. Ta mi usporedba nikad nije pala na pamet jer moj um nije toliko bolestan. Čim su se pojavile smislene kritike, maknuo sam objavu. To je to, napisao je na Twitteru Baker. 

Nakon što je njegova objava zainteresirala medije diljem svijeta, bilo je samo pitanje trenutka kada će BBC otpustiti Bakera. I to se na kraju i dogodilo. 

- Upravo sam dobio otkaz na BBC-u na kraju je kratko napisao Baker na vlastitom Twitter profilu, no ni tu se nije zaustavio. 

- Namjera da me se otpusti s BBC-a bila je majstorska radionica pompoznosti. Rekli su mi kako sam ja sigurno mislio to što sam objavio i da BBC mora držati do svoje reputacije, bla, bla, bla. Doslovno su me bacili pod bus. Mogao sam čuti kako im klecaju koljena, zaključio je Danny Baker uz hashtag koji, vjerujemo, ne moramo prevoditi - #Fuckem. 

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Provokator2322 10.05.2019.

    jedan u SAD-u nacrtao karikaturu slijepog Trumpa kako ga vodi pas s glavom Bibija, izazvao burne reakcije, optužbe za antisemitizam a Francuzi crtali Muhameda, Isusa ali to je sloboda izražavanja

  • Fajlpz 10.05.2019.

    Daj maknite te dosadne britansko američke snobove. Koga briga.

  • 10.05.2019.

    Britanija je postala mjesto cenzure, korištenja političke korektnosti kao oružja protiv slobode govora i mišljenja i oružja protiv politički nepodobnih. Policija kuca na vrata ako na društvenim mrežama objaviš politički nekorektnu šalu, upotrijebiš krivu zamjenicu za trans osobu ili ne daj bože kritiziraš imigrantsku politiku. Kritičare prozovu rasistima i ultra-desničarima i to im je dovoljno da ih brišu ih sa svih platformi, a glavni mediji razvlače i izvrću riječi do neprepoznatljivosti. Ali nije samo UK, zapad se pretvorio u epizodu Black mirrora...

Komentiraj...
Vidi sve komentare