To je to što me zanima!

'Mami je bitnija skupa lutkica, nego ja koja sam joj kćerka'

Lutkicu, koja izgleda poput pravog novorođenčeta, Ashleigh je kupila nakon prekida sa partnerom. Nazvala ga je Finlay. Kupila mu je krevetić, kolica, odjeću, igračke
Vidi originalni članak

Britanka Ashleigh Kirby (36) iz Hampshirea je nakon bolnog prekida počela biti opsjednuta bebama. Iz straha da više neće imati djece izrasla je čudna opsesija. Uz svoju kćerku Becky (12) Ashleigh ima i 'sina' Finlaya, no zapravo radi se o lutki koja izgleda kao da je živa. Kupila ju je za oko 2000 kuna neposredno nakon prekida sa partnerom. Britanka kaže kako je htjela posvojiti dijete nakon prekida, no bila je 'prelijena' za to. 

Ashleigh lutku tretira kao pravo dijete. Uredila je sobu za njega, kupila mu krevetić, igračke, odjeću, sjedalicu za automobil i kolica. Namjerava uskoro proširiti svoju 'obitelj'. Kupit će curicu koju će nazvati Summer. 

- Oduvijek sam smatrala kako mi nešto fali u životu, a kada sam vidjela te lutkice znala sam da je to to. Lutkice su za mene zamjena, imam vrlo izražene majčinske osjećaje - kaže za sebe Ashleigh.

Na ideju o kupnji lutkica, koje izgledaju poput živih beba, došla je nakon što je odgledala dokumentarac o izradi tih lutka. Svaka dlačica, trepavica, obrva ili pak vlas kose ručno je stavljana na lutku jedna po jedna. Premazane su posebnom bojom kako bi im koža izgledala poput ljudske, a imaju i noktiće. 

Britanka svoju lutku tretira kao pravog sina. Šeće se s njom po parku zajedno s ostalim majkama, vozi je u autu, hrani, igra se s njom, uspavljuje ju. Nezaposlena Ashleigh, koja godišnje dobiva 13.000 funti posebnih dodataka i doprinosa, mjesečno troši na lutku kao i na svoju pravu kćer. Becky ističe kako svog 'brata' skriva od vršnjaka, a majčinu opsesiju smatra čudnom. 

- Sve mi je to jezovito. Ne razumijem ju. Ne mislim da je mami Finlay draži od mene, ali mi ne posvećuje jednako pažnje kao prije - kaže za Daily Mail Becky koja tvrdi da majka više vremena provede sa lutkom nego s njom koja joj je prava kćer. 

Lutkice koje sliče na novorođenče izrađuje umjetnica Yvonne Walters (56), koja kaže kako joj većina narudžbi dolazi od roditelja kojima su djeca preminula kako bebe.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • MateaMlinar 23.12.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • astro 08.12.2011.

    fakat bolesno! Zar u Engleskoj ne postoji socijalna služba? Jadno to dijete s njome!

  • perki007 08.12.2011.

    di je sad socijalna sluzba,uzmite joj kcer koju zanemaruje pa nek zivi sa svojim glupim lutkama!

Komentiraj...
Vidi sve komentare