To je to što me zanima!

"Kamata na stambene kredite bit će blizu 5 posto i to za sve"

Nakon što je Vlada odustala od poreza na nekretnine, Linić je samo napomenuo da ako ga ne usvoje u 2014. godini, tada taj Zakon za ovu Vladu neće biti dohvatljiv
Vidi originalni članak

Slavko Linić, ministar financija potvrdio je u razgovoru za Dnevnik Nove TV da Zakon o zaštiti potrošača definitivno u naredna dva tjedna ide pred Vladu, bez obzira na to što se HNS protivi ograničavanju minusa na tekućim računima.

- Naš posao je štititi potrošače i od bankarskih sustava, i zato ćemo ograničiti minuse na tekućim računima na samo jednu plaću. To je neugovoreni odnos i to se mora riješiti, nema druge. Ono što mi predlažemo da taj minus banka mora pretvoriti u dvogodišnji kredit - rekao je Linić. 

Također, dodao je kako će se istim Zakonom riješiti i pitanje kamata na stambene kredite.

- Očito da kamata na stambene kredite muči i Vladu i poslovne banke. Iako je vrlo teško da će se ona usuglasiti na pet posto izvjesno je da će ona biti negdje blizu te brojke - rekao je Linić i potvrdio kako će se Zakon, čim stupi na snagu, primjenjivati na sve one koji već imaju kredite,  i one koji će to tek postati.

Ova Vlada možda ni ne uvede porez na nekretnine

Vlada je ta koja donosi zakone, i ona treba ocijeniti kada je trenutak za uvođenje poreza na nekretnine - odgovorio je za Novu TV Slavko Linić na pitanje doživljava li odgodu Zakona o porezu na nekretnine kao svoj poraz. Ministar financija je samo napomenuo da ako se Zakon ne usvoji u 2014. godini, tada taj Zakon za ovu Vladu neće biti dohvatljiv. 

O opraštanju kamata dužnicima: Mogu biti posramljen

Što se tiče Vladine odluke o otpisivanju kamata za porezne dužnike, na pitanje što poručuje onima koji su uredni platiše kada se dužnicima opraštaju milijuni Linić je kazao: 'Kao ministar financija mogu biti posramljen. Neplaćanje poreza bila je sportska nedisciplina i ponos,  i zato se stvorio dug od 50 milijardi prema državi'. 

- Dužnici će shvatiti da se ne treba baviti sportom koji nije zdrav. Svi znaju propise i njihov otpor im neće dati nikakve rezultate - odgovorio je ministar financija na pitanje što ako dužnici ni sada, unatoč oprostu kamata, neće platiti svoj dug. 

Imam ogromnu potporu premijera i cijele Vlade

Na pitanje uživa li potporu premijer Zorana Milanovića Linića je rekao: 'Apsolutno. Imamo ogromnu potporu od strane premijera, ali i od strane cijele Vlade, za sve što smo do sada učinili'.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • TomislavKatalinić 05.04.2013.

    "Ova Vlada možda ni ne uvede porez na nekretnine" to je jedina istina koju je izrekao sLinić. Pravo je pitanje koliko dana još broji ova komunistička vlada?

  • Capafiori 05.04.2013.

    Sramotno, da "pronađem komentar" tj. da postane "vidljiv", moram pisati novi. :(

  • funkyshizzle93 05.04.2013.

    "rekao je Linić i potvrdio kako će se Zakon, čim stupi na snagu, primjenjivati na sve one koji već imaju kredite, i one koji će to tek postati." Stari moj ti neznaš pisat, ako ti isplate plaću ovaj mjesec molim te daj otkaz

Komentiraj...
Vidi sve komentare