Obavijesti

News

Komentari 81

"Kamata na stambene kredite bit će blizu 5 posto i to za sve"

"Kamata na stambene kredite bit će blizu 5 posto i to za sve"
1

Nakon što je Vlada odustala od poreza na nekretnine, Linić je samo napomenuo da ako ga ne usvoje u 2014. godini, tada taj Zakon za ovu Vladu neće biti dohvatljiv

VIDEO

Slavko Linić, ministar financija potvrdio je u razgovoru za Dnevnik Nove TV da Zakon o zaštiti potrošača definitivno u naredna dva tjedna ide pred Vladu, bez obzira na to što se HNS protivi ograničavanju minusa na tekućim računima.

- Naš posao je štititi potrošače i od bankarskih sustava, i zato ćemo ograničiti minuse na tekućim računima na samo jednu plaću. To je neugovoreni odnos i to se mora riješiti, nema druge. Ono što mi predlažemo da taj minus banka mora pretvoriti u dvogodišnji kredit - rekao je Linić. 

Također, dodao je kako će se istim Zakonom riješiti i pitanje kamata na stambene kredite.

- Očito da kamata na stambene kredite muči i Vladu i poslovne banke. Iako je vrlo teško da će se ona usuglasiti na pet posto izvjesno je da će ona biti negdje blizu te brojke - rekao je Linić i potvrdio kako će se Zakon, čim stupi na snagu, primjenjivati na sve one koji već imaju kredite,  i one koji će to tek postati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ova Vlada možda ni ne uvede porez na nekretnine

Vlada je ta koja donosi zakone, i ona treba ocijeniti kada je trenutak za uvođenje poreza na nekretnine - odgovorio je za Novu TV Slavko Linić na pitanje doživljava li odgodu Zakona o porezu na nekretnine kao svoj poraz. Ministar financija je samo napomenuo da ako se Zakon ne usvoji u 2014. godini, tada taj Zakon za ovu Vladu neće biti dohvatljiv. 

O opraštanju kamata dužnicima: Mogu biti posramljen

Što se tiče Vladine odluke o otpisivanju kamata za porezne dužnike, na pitanje što poručuje onima koji su uredni platiše kada se dužnicima opraštaju milijuni Linić je kazao: 'Kao ministar financija mogu biti posramljen. Neplaćanje poreza bila je sportska nedisciplina i ponos,  i zato se stvorio dug od 50 milijardi prema državi'. 

- Dužnici će shvatiti da se ne treba baviti sportom koji nije zdrav. Svi znaju propise i njihov otpor im neće dati nikakve rezultate - odgovorio je ministar financija na pitanje što ako dužnici ni sada, unatoč oprostu kamata, neće platiti svoj dug. 

Imam ogromnu potporu premijera i cijele Vlade

Na pitanje uživa li potporu premijer Zorana Milanovića Linića je rekao: 'Apsolutno. Imamo ogromnu potporu od strane premijera, ali i od strane cijele Vlade, za sve što smo do sada učinili'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...