To je to što me zanima!

Manje novaca za one koji nisu solidarni u izbjegličkoj krizi

Pregovori oko nove financijske perspektive za razdoblje nakon 2020. počet će ove godine. Italija je treća po visini doprinosa europskom proračunu, nakon Njemačke i Francuske
Vidi originalni članak

Talijanski premijer Matteo Renzi upozorio je istočne članice Europske unije u četvrtak da bi mogle dobiti manje sredstava iz strukturnih fondova Europske unije ako ne budu solidarne u rješavanju izbjegličke krize, rekli su sudionici EU-ovog summita u Bruxellesu.

Mađarska, Poljska, Slovačka i Češka, članice Višegradske skupine, oštro se protive EU-ovom planu o raspoređivanju imigranata u sve članice Unije.

- Migracijska kriza je zajednički problem svih zemalja EU-a. Ako ne pokažete solidarnost, zemlje koje najviše doprinose europskom proračunu mogle bi pokazati manje solidarnosti prema vama - rekao je izvor koji je čuo Renzijevu poruku kolegama na večeri u četvrtak.

On je zaprijetio istočnoeuropskim zemljama smanivanjem sredstava za razvoj njihovih najsiromašnijih regija.

Oko jedne trećine europskog sedmogodišnjeg proračuna za razdoblje od 2014. do 2020. odlazi za projekte u siromašnijim, uglavnom bivšim komunističkim zemljama i u siromašnim regije Unije kroz tzv. strukturne fondove.

Pregovori oko nove financijske perspektive za razdoblje nakon 2020. počet će ove godine. Italija je treća po redu po visini doprinosa europskom proračunu, nakon Njemačke i Francuske. Kako troškovi prihvata izbjeglica rastu, zemlje koje ih najviše primaju pozivaju na financijsku potporu iz europskog proračuna. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Buraz Tim 21.02.2016.

    a jeste vi žabari napuhani, nadam se da ce na kraju biti po onoj vašoj pozntoj uzrečici "svi putevi vode do rima".. neka se vama raznesu i unište turizam koji vam pokriva trgovinski deficit , a ne nama kojima to nit ne pokriva a čini 20% BDP-a. tko nama jamči sigurnost ekonomskog prosperiteta ako dode do incidenta? EU sigurno ne, treba zatvorit granice i gotovo. imali su muslimani svoju priliku 1493 do 1593 zauzet europu... a nisu a niti nece ove godine nit slijedecih tisuću.

  • Kris The Warrior 19.02.2016.

    Ako ovo učine onda se Unija definitivno raspada. Rađe ću imati ovakvu sj***nu Hrvtsku, nego hrvatsku prepunu Arapa i muslimana. Jesmo li se borili za Hrvatsku kako bi postali manjina u vlastitoj državi? Hoćemo li morati izbaciti hrvatske zastave iz škola kao što to čine Švedi kako se imigranti ne bi osjećali ugroženo? Da nastavim?....

  • vindico 19.02.2016.

    zakuhali ste ratove pa i sami plačajte...a kad se zbroje stoljeća kada sta ih gazili kao kolonije dužni ste im 100-milijardi eura...italija,engleska,francuska i njemačka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare