To je to što me zanima!

Manjine 'makle' Tankovića jer je podržao novu Vladu

Sve je kulminiralo nakon što je Šemso Tanković dao bezrezervnu potporu novoj mandatarki Kosor dok su ostali manjinci tražili pregovore s njom
Vidi originalni članak

Potpora novoj mandatarki Jadranki Kosor rezultirala je razdorom unutar Kluba zastupnika nacionalnih manjina. Božnjački zastupnik Šemso Tanković dao je ostavku na čelno mjesto Kluba, koja je i prihvaćena. Ostavku su iznudili članovi Kluba predstavnici Srba, Talijana i Čeha. Talijanski zastupnik Furio Radin ističe da je Klub ostavku prihvatio nezadovoljan Tankovićevim izjavama koje je davao proteklih dana. Sve je kulminiralo time što je Tanković dao bezuvjetnu potporu izglednoj mandatarki Kosor dok ostatak pobrojenjih manjinaca iako podržavaju Kosor prije nego joj daju potporu traže pregovore o koalicijskom Sporazumu koji su protpisali s bivšim premijerom Sanaderom. Tanković ne zna hoće li ostati u Klubu i najavljuje mogućnost da se povuće iz Sabora i politike.
- Ostaje mogućnost da ja izađem iz politike, da ne budem više saborski zastupnik - najavio je Tanković.
Suglasnost za napuštanje Sabora tražit će na Predsjedništvu SDA Hrvatske. Tko će biti novi predsjednik Kluba još se ne zna.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Bepo1606 03.07.2009.

    I prije izbora je sjeba SDP koji ga je gurao i računao na njega ali se proda.

  • markospil 03.07.2009.

    Sretan ti put i ne vracaj se vise...nemoj nas nikad vise ni braniti ni spasavati

  • roccobarocco 03.07.2009.

    Tako i treba. Sve one koji podrzavaju kriminalne organizacije kao sto je HDZ treba maknuti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare