To je to što me zanima!

Manolić o borbi s koronom: 'Uspio sam se oporaviti, a sad jedva čekam da idemo na kavu'

Tijekom borbe s bolesti nije završio u bolnici jer nije imao problema s disanjem, ali ga je korona toliko shrvala da se desetak dana nije mogao samostalno ustatil, a cijelo vrijeme o njemu se brinula obitelj
Vidi originalni članak

Istina je, uspio sam se oporaviti od korone. Jedva čekam da idemo na kavu. Rekao je to za Nacional naš najdugovječniji političar Josip Manolić nakon što je objavljeno da je prebolio koronu u 102. godini.

NEUNIŠTIVI JOŽA Manolić se rodio za španjolske gripe, doživio azijsku, SARS i MERS, a sad je pobijedio koronu

Tijekom borbe s bolesti nije završio u bolnici jer nije imao problema s disanjem, ali ga je korona toliko shrvala da se desetak dana nije mogao samostalno ustati. Sad je aktivan, kreće se sam, uz pomoć štapa ili ga netko tu i tamo pridržava. O njemu se cijelo vrijeme brinula obitelj, a nakon oporavka se vratio i svojim aktivnostima te uz pomoć fizioterapeutkinje redovito vježba.

Od korone se oporavila i njegova kći Zrnka koja se prva zarazila, a potom i Manolić. Zrnka Manolić je, piše Nacional, prethodno primila prvu dozu cjepiva, a imala je i žestok kašalj, no nije dobila upalu pluća. 

PREBOLIO VIRUS U 102. GODINI Jožina pobjeda nad koronom hit na internetu: 'Već se raspituje, zna li se što za idućih 20 godina'

Josip Manolić rodio se 22. ožujka 1920. godine, tri mjeseca prije nego li se svijet uspio othrvati španjolskoj gripi. Imao je osam godina kad je otkriven antibiotik, ali do njegove primjene proći će još desetljeća, baš kao i od prvog cjepiva protiv gripe. U svojim 30-ima svjedočio je epidemiji azijske gripe. Nakon toga uslijedila je i hongkonška gripa, a kad je imao 61 godinu svijetom se raširio HIV. Doživio je i SARS, ptičju i svinjsku gripu, MERS i pandemiju COVID-19.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • duš man 14.05.2021.

    moja je prabaka umrla od španjolske groznice...a pradeda od ruskog metka na istočnoj fronti....

  • 14.05.2021.

    Zivio ti nama legendo 🍻

  • Prva proleterska_1_1 14.05.2021.

    Čujem da je Chuck Norris uplatio kotizaciju za Jožev seminar o neuništljivosti !

Komentiraj...
Vidi sve komentare