To je to što me zanima!

'Mapa Italije s našom obalom je pokušaj dodvoravanja desnici'

Ustvrdivši kako je najveća kazna takvim provokatorima upravo ignoriranje, Miletić je istaknuo da je dužan upozoriti da svako izražavanje teritorijalnih pretenzija
Vidi originalni članak

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u srijedu je u priopćenju za javnost, komentirajući objavu na društvenim mrežama tršćanskog pročelnika Lorenza Giorgija koji je objavio mapu Italije s Istrom, Rijekom i Dalmacijom, poručio kako je to "izraz najjeftinijeg pokušaja dodvoravanja talijanskim ultra desničarskim biračima i privlačenja pažnje".

"Iako nije prvi put da se prikazuje zemljovid Italije s pripojenim hrvatskim i slovenskim dijelom Istre, Primorjem i Dalmacijom, pročelnik Giorgi ide korak dalje pa u maniri cezara 'prisvaja' i francuske regije Korziku i Provansu te švicarski kanton Ticino", naveo je Miletić u priopćenju za javnost.

OBJAVIO SKANDALOZNU KARTU Talijanski vijećnik šokirao sve: Hrvatsku obalu pripojio Italiji!

Dodao je da je u tom kontekstu važno napomenuti da "Giorgija s punim pravom ne shvaćaju ozbiljno ni u Italiji te da njegove bulazni sigurno ne dijele Talijani, a posebice pripadnici autohtone talijanske manjine u Istri i Primorju".

Ustvrdivši kako je najveća kazna takvim provokatorima upravo ignoriranje, Miletić je istaknuo da je dužan upozoriti da svako izražavanje teritorijalnih pretenzija, koliko god ono bilo tragikomično i besmisleno, može dovesti u nelagodan položaj pripadnike naše talijanske manjine.

"Želim naglasiti da iredentizam ne stanuje u Istri, već samo u glavama pojedinih propalih političara koji očito nemaju što drugo ponuditi biračima. Istra je primjer cijeloj Europi po pitanju dosegnute razine suživota i tolerancije. Takvu Istru nitko i ništa ne može promijeniti", zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • nikolce 07.06.2019.

    Ovaj nije za nista.Siromah ne zaslužuje ni pohvale ni kritike. Jednom rijecju ' nesposobnjakovic sirih razmjera.Rado bi ga postavio uz Beljka i ovu starku bucmastu Anku Mrakovu Sataras.

  • ljubica ljubičica_1 06.06.2019.

    Da nije bilo Tita nebi bilo ni Istre ni Dalmacije a bome ni Međimurja.

  • bluesbob 05.06.2019.

    Popustilo belo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare