Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

'Mapa Italije s našom obalom je pokušaj dodvoravanja desnici'

Ustvrdivši kako je najveća kazna takvim provokatorima upravo ignoriranje, Miletić je istaknuo da je dužan upozoriti da svako izražavanje teritorijalnih pretenzija

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
12 komentara

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u srijedu je u priopćenju za javnost, komentirajući objavu na društvenim mrežama tršćanskog pročelnika Lorenza Giorgija koji je objavio mapu Italije s Istrom, Rijekom i Dalmacijom, poručio kako je to "izraz najjeftinijeg pokušaja dodvoravanja talijanskim ultra desničarskim biračima i privlačenja pažnje".

"Iako nije prvi put da se prikazuje zemljovid Italije s pripojenim hrvatskim i slovenskim dijelom Istre, Primorjem i Dalmacijom, pročelnik Giorgi ide korak dalje pa u maniri cezara 'prisvaja' i francuske regije Korziku i Provansu te švicarski kanton Ticino", naveo je Miletić u priopćenju za javnost.

OBJAVIO SKANDALOZNU KARTU Talijanski vijećnik šokirao sve: Hrvatsku obalu pripojio Italiji!

Dodao je da je u tom kontekstu važno napomenuti da "Giorgija s punim pravom ne shvaćaju ozbiljno ni u Italiji te da njegove bulazni sigurno ne dijele Talijani, a posebice pripadnici autohtone talijanske manjine u Istri i Primorju".

Ustvrdivši kako je najveća kazna takvim provokatorima upravo ignoriranje, Miletić je istaknuo da je dužan upozoriti da svako izražavanje teritorijalnih pretenzija, koliko god ono bilo tragikomično i besmisleno, može dovesti u nelagodan položaj pripadnike naše talijanske manjine.

"Želim naglasiti da iredentizam ne stanuje u Istri, već samo u glavama pojedinih propalih političara koji očito nemaju što drugo ponuditi biračima. Istra je primjer cijeloj Europi po pitanju dosegnute razine suživota i tolerancije. Takvu Istru nitko i ništa ne može promijeniti", zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message