To je to što me zanima!

Maras tvrdi: Za blokade tvrtki i obrta saznao sam tek iz medija

Ministar poduzetništva i obrta tvrdi da ničiji račun neće biti blokiran bez prethodnog upozorenja te je najavio da će se u srijedu naći s ravnateljicom Porezne uprave
Vidi originalni članak

Danas je krenula prisilna naplata poreznih dugova građanima, tvrtkama, obrtima i slobodnim djelatnostima. Prema evidencijama Porezne uprave čak 75.000 tvrtki i obrta ide u blokadu. Oni duguju više od 3000 kuna za poreze ili doprinose koji su dospjeli 31. kolovoza ove godine. 

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras tvrdi kako uopće nije znao da Slavko Linić namjerava blokirati račune poduzetnika.

- Nisam bio upoznat s tom mjerom. To sam danas vidio u medijima - rekao je Maras gostujući u HTV-ovoj emisiji Hrvatska uživo

Dodao je da je stvar Porezne uprave i Ministarstva financija kako će se odnositi prema poreznim dugovima. Složio se da reda treba biti i da se porezi moraju plaćati, a smatra da treba imati razumijevanje i za visinu duga.

- Ne može biti isto dug od dvije tisuće i 50 tisuća kuna. Također, prije blokade računa i ovrha moraju se slati upozorenja - rekao je Maras. Obećao je kako ničiji račun neće biti blokiran bez prethodnog upozorenja te je najavio da će se u srijedu naći s ravnateljicom Porezne uprave Nadom Čavlović Smiljanec.

Idi na 24sata

Komentari 128

  • vbuhac2 03.10.2013.

    Kao ravnatelj državne tvrtke od 120 ljudi smatram da onaj koji nema za platiti porez,neka niti ne- radi !

  • ludom 02.10.2013.

    Čekajte malo, kakvu to vladu uopće imamo ? Zar se ne čuju ni preko stola ? Možda im smetaju oni ekrani ispred faca, tko zna ? Govoriti javnosti u oči ovako nešto, zar je to uopće vrijedno komentara ?

  • AnteHorvat 02.10.2013.

    čl.56. Ustava: "Svaki zaposleni ima PRAVO NA ZARADU KOJOM MOŽE OSIGURATI SEBI I OBITELJI SLOBODAN I DOSTOJAN ŽIVOT." Svaki građanin dakle, ima neotuđivo pravo na ovaj dohodak za sebe i svoju obitelj i nitko ovaj dohodak, Pravnom snagom Ustava RH, ne može umanjivati naplatom doprinosa ili bilo kojeg drugog javnog davanja, fiskalnog ili parafiskalnog. TKO NE ZARADI OVAJ USTAVOM GARANTIRANI DOHODAK NIJE I NE MOŽE BITI PORESKI OBVEZNIK, a upravo Porezna uprava krši ovu ustavnu odredbu i uopće se ne obazire, dali je obrtnik građanin zaradio ovaj neotuđivi dohodak ili nije, jer samo višak zarade, nakon isplate tog dohotka, može biti predmet naplate. čl.51.“ Svatko je dužan sudjelovati u podmirenju javnih troškova, u SKLADU SA SVOJIM GOSPODARSKIM MOGUĆNOSTIMA." Tko nije zaradio ništa ili nedoovoljno po čl.56. NEMA GOSPODARSKE MOGUĆNOSTI i nije obveznik plaćanja doprinosa ili drugih javnih davanja, a istvremono nu se krše odredbe iz čl.1,3,49,51,63. Ustava RH.

Komentiraj...
Vidi sve komentare