To je to što me zanima!

Mariborski taksist je postao većinski vlasnik Luke Zadar

Danijel Robnik je kupio 53,6 % dionica Luke Zadar za 1,26 milijuna eura. U pet godina planira zaposliti 150 ljudi, povećati promet do 400 %, ali i uložiti 20 mil. eura
Vidi originalni članak

Želim živjeti u Hrvatskoj, sviđa mi se Dalmacija. Hoću otvoriti novi posao, tražio sam novi izazov i našao sam Luku Zadar, našao sam priliku da nešto napravim - rekao je za Novu TV Danijel Robnik, poznatiji kao 'taksist iz Maribora' koji je nedavno postao vlasnik 53,6 posto dionica Luke Zadar. Dionice je, kako je rekao za Jutarnji list, platio 1,26 milijuna eura

Navodno je dionice dobio po tako niskoj cijeni jer Luka Zadar ima još samo godina dana koncesiju za upravljanje teretnim i putničkim prometom. No, Robnik računa da će dobiti koncesiju i za naredno razdoblje. 

Planovi su mu veliki. 

Planira u prvih pet godina zaposliti 150 ljudi, povećati promet 300 do 400 posto, ali i uložiti 20 milijuna eura. Strateškog partnera kaže ima i u Abu Dabiju koji je, također, zainteresiran za zadarsku luku. Nije mu jasno, ističe, kako to do sada nitko nije prepoznao, jer je Luka Zadar najveći potencijal na Mediteranu.

Zadarska lučka uprava u državnom je vlasništvu, a prioritetni koncesionar je Luka Zadar. Robnik u svojem vlasništvu ima još nekoliko tvrtki, ali svi ga znaju kao mariborskog taksista, jer u vlasništvu ima i poznatu taxi tvrtku u Sloveniji u kojoj je zaposleno 80 ljudi, a kaže kako je startao s tvrtkom u stečaju i dva zaposlena.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Galeb i ja 02.11.2013.

    Kada bi Slovenac znao kako brzo ce Hrvatski lopovi tu lovu pokrasti.Ja mislim da oni vec sada trljaju ruke.

  • POTPEC 02.11.2013.

    žalosno šta naši ljudi isto tako ne mogu kupiti tvrtku u hrvatskoj ili sloveniji. Imamo i mi pametnih glava.

  • marijaterezija2 01.11.2013.

    Prodaje se pomorsko dobro? Je li to po zakonu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare