To je to što me zanima!

Marić: Ako popis pokaže da je manje stanovnika, potencijalno bismo dobili manje novca iz EU

Na pitanje hoće li broj stanovnika utjecati na iznose iz EU fondova koje će Hrvatska ubuduće primati, Marić je rekao kako se radi o kategoriji "per capita", pa su takvi i omjeri
Vidi originalni članak

Ministar financija Zdravko Marić obratio se medijima nakon sjednice Vlade oko rebalansa proračuna. Ipak, prvo pitanje bilo je vezano uz popis stanovništva. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na pitanje hoće li broj stanovnika utjecati na iznose iz EU fondova koje će Hrvatska ubuduće primati, Marić je rekao kako se radi o kategoriji "per capita", pa su takvi i omjeri. 

- Naravno da to ima određeni utjecaj. A koji segment, ovisi kako su propisani pojedini kriteriji - rekao je. To potencijalno znači, poručio je Marić, da bi Hrvatska mogla potencijalno dobivati manje novaca, ali sve ovisi o tome kakav će rezultat biti i o kojim je kriterijima riječ. 

UŽIVO: SJEDNICA VLADE Plenković o epidemiji: Od 1000 hospitaliziranih, 75 posto njih nije bilo cijepljeno. Cijepite se

Što se inflacije tiče, ministar je poručio kako, bez obzira što se radi o novonastalom problemu, nije bilo "baš nerealno za pretpostaviti kad već godinama živimo s monetarnim stimulansima". Međutim, očekuje kako bi se to trebalo izbalansirati tijekom ove i iduće godine. 

Za turizam je rekao kako je dobro imati ga kao izvor prihoda, no da ne bi stavljao "sve čipove na jednu hrpu". 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • 29.10.2021.

    godišnje iz RH iseli 50-100.000 ljudi,a on govori da ako se pokaže da imamo manje stanovnika,,pa to svatko zna da u RH nema ni 3.5 mil stanovnika,da je milion stanovnika iselilo,umrlo puno ljudi,a domogravski pad nam je isto ogroman.

  • 29.10.2021.

    znači da nebumo znali pravi broj stanovnika u RH,nego lažirani.

  • Marchy 36 29.10.2021.

    Zato prilikom popisivanja nisu uvodili one koji žive po bijelom svijetu, nakon loših rezultata pravilo se promijenilo brzinom munje i sad se samoupisuju jer vjeruju da će biti kažnjeni ako to ne odrade, pa ćemo možda skupiti 4 milijuna 🤣 jadna lijepa naša

Komentiraj...
Vidi sve komentare