To je to što me zanima!

Marine Le Pen se povlači iz stranke, želi biti predsjednica

Le Pen je zamrznula svoju dužnost predsjednice stranke između dva kruga predsjedničkih izbora 2017. Na kongresu stranke u srpnju bi trebali potvrditi njenu kandidaturu
Vidi originalni članak

Čelnica francuske krajnje desnice Marine Le Pen potvrdila je u četvrtak svoj skori odlazak s čela stranke Nacionalno okupljanje, koji se očekuje poslije ljeta, jer će se kandidirati na predsjedničkim izborima 2022. i želi biti kandidatkinja svih Francuza.

"Na idućem kongresu, ne, jer je to kongres koji će potvrditi kandidata za predsjedničke izbore, pa prvo moram biti izabrana, ali poslije, da..", kazala je u razgovoru za časopis L'Incorrect, odgovarajući na pitanje može li potvrditi da će se povući s čela stranke.

"Zbog mogućnosti pobjede (na izborima), koja nije nikada bila toliko važna kao danas, moram biti kandidatkinja svih koji žele voditi nacionalnu borbu", kazala je.

ANKETA Svaki peti Francuz misli da bi Le Pen bila bolja od Macrona

Naslijedit će je najvjerojatnije drugi čovjek stranke, Jordan Bardella, koji je kazao da će Le Pen otići "vjerojatno poslije ljeta".

Kongres stranke održat će se početkom srpnja. Tada bi trebala biti potvrđena njezina kandidatura za predsjednicu države.

Le Pen je zamrznula svoju dužnost predsjednice stranke između dva kruga predsjedničkih izbora 2017.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare