To je to što me zanima!

Marinković o Mataniću: Svi su znali samo nisu govorili, mladi glumci boje se ostati bez posla

Ksenija Marinković, glumica i predsjednica društva filmskih djelatnika, komentirala je slučaj spolnog uznemiravanja kroz koje su prolazile suradnice i glumice redatelja Dalibora Matanića
Vidi originalni članak

Ksenija Marinković, glumica i predsjednica društva filmskih djelatnika, komentirala je slučaj spolnog uznemiravanja kroz koje su prolazile suradnice i glumice redatelja Dalibora Matanića.

- Ne znam što bih vam rekla, u potpunom sam šoku. U petak sam o tome saznala prvi put, a navodno se već mjesec dana o tome govori, da Večernji list razgovara s raznim ljudima. Jako smo tužni zbog toga što se dogodilo, jako smo tužni zbog toga što je Dalibor Matanić takvo nešto napravio. Velika sućut njegovoj obitelji, nadam se da će se on liječiti i izliječiti. A hrvatsko društvo filmskih djelatnika nultu stopu tolerancije pokazuje na zlostavljanje, mobing, iskorištavanje, ništa ne bi trebalo biti dopušteno. Mi smo korisnici proračuna i mi se moramo na taj način odgovorno ponašati kao društvo i kao umjetnici - kaže Marinković za Novu TV.

ŽESTOKO PROZVALA Tihana Lazović o Mataniću: 'Manipulirao je svima nama, a proračunato je 'pikirao' žrtve'

Dodaje i kako unutar društva filmskih djelatnika nikad nije bio prijavljen jer bi onda bio pozvan na razgovor i dalje bi se moderiralo što se po tom pitanju može učiniti.

Što se njegove isprike putem Facebooka tiče kaže kako njegovo liječenje tek počinje te kako je ovo iznimka u industriji.

ŠOKANTNA PODRŠKA MATANIĆU Žrtve Dalibora Matanića šute zbog straha od osude okoline. Jedan slučaj završio na policiji?

- Žao mi je što se baca loše svjetlo, to se ne događa samo u umjetničkim krugovima, to se događa svugdje u društvu, samo su umjetnički krugovi najeksponiraniji i zato je to senzacija i neka vijest. Svega ima, užasno je puno to mladih glumica doživjelo od njega, koliko sam ja shvatila to su krugovi i krugovi... Onda sam pitala mlade glumice koje ja znam, oni su svi to znali samo nisu govorili o tome jer mladi glumci ne žele ostati bez posla, a uvijek je to tanka granica, netko te pita hoćeš posao, kažeš da i već je iduća poruka tko zna što. Ti to ne možeš kontrolirati, mladi uglavnom šute dok se na afirmiraju, kad se afirmiraju onda govore ako smognu hrabrost - ističe Marinković.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Igor 051 07.04.2024.

    Nek se zaposle u trgovačkom centru, ipak su one dame sa ZG špice i jedan Matan više manje, lova njima treba lova netko je rekao

  • dahvaul 07.04.2024.

    Ona nije imala straha da ju neko maltretira.

  • Zagreb u srcu 06.04.2024.

    Svi znaju sve a šute,na kraju onaj tko se upetlja dobije po ušima,koliko je puta bio slučaj da netko ide spriječiti nasilje nad nekim i onda ga još istuče osoba koju brani jer što se ti petljaš izmedju mene i mog dečka🤦 Kaj da je netko prijavio to a žrtve da su šutjele,još bi ovaj njega tužio za klevetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare