To je to što me zanima!

Marinoviću ukinuli zabranu suda da radi kao odvjetnik

Presudu kojom Marko Marinović ne smije raditi kao odvjetnik devet godina ukinuo je zbog proceduralne pogreške Viši disciplinski sud...
Vidi originalni članak

Viši disciplinski sud Hrvatske odvjetničke komore ukinuo je prvostupanjsku presudu kojom je odvjetniku Marku Marinoviću izrečena devetogodišnja zabrana obavljanja odvjetničkog posla. Sud je zatražio i ponavljanje sudskog postupka. Razlog ukidanja presude je, drugi put za redom, proceduralna pogreška.
- To nije točno. Razlog ne može biti proceduralna pogreška jer smo se mi žalili na materijalnu povredu prava. Pitanje je da li je bilo otkrivanja odvjetničke tajne, to je važna i odlučujuća činjenica. Mi mislimo da otkrivanja tajne nije bilo. Suđenje je bilo otvoreno za javnost koja je imala uvid u postupke obrane i optužbe. Ako se izmjeni sudsko vijeće očekujemo da će treći i konačni put odluka biti donesena u našu korist - kaže Marinovićev odvjetnik Ante Vukorepa.
Od donošenja nepravomoćne presude 2006. godine kada mu je izrečena devetogodišnja zabrana rada Marinović se vrlo rijetko pojavljuje u javnosti. Većinu vremena provodi u obiteljskoj kući u Smilčiću i ne javlja se na mobitel. Disciplinski sud Odvjetničke komore zabranio mu je rad jer je odao odvjetničku tajnu u slučaju Ana Magaš. Ona mu je otkazala punomoć nakon što joj je ispostavio račun od pola milijuna kuna, usprkos tome što je Magaš osuđena. Marinović je nakon toga izjavio da je obmanjivao javnost i Magaš prikazivao kao žrtvu koja zapravo nije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Leonarda 03.03.2009.

    blah...vrana- vrani ociju ne kopa ..

  • marino28 03.03.2009.

    nismo ni mislili da nece radit devet godina,,,dugo je trajalo

Komentiraj...
Vidi sve komentare