To je to što me zanima!

Mario Monti namjerava dati ostavku na mjesto premijera

Ova odluka dolazi nakon što je Silvio Berlusconi najavio da će se kandidirati na parlamentarnim izborima 2013. Monti smatra da nema potporu većine parlamenta
Vidi originalni članak

Talijanski premijer Mario Monti najavio je u subotu predsjedniku Napolitanu da namjerava dati ostavku, javljaju talijanski mediji. Kako je priopćeno iz ureda predsjednika, Monti smatra nemogućim nastaviti mandat te je izrazio namjeru da podnese ostavku na funkciju premijera. 

Ova odluka dolazi nakon što je Silvio Berlusconi najavio da će se kandidirati na parlamentarnim izborima početkom 2013. Monti je izjavio kako smatra da nema potporu većine u parlamentu nakon što je Berlusconijeva stranka Narod slobode povukla potporu njegovoj vladi. 

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano je, nakon Berlusconijeve ostavke 2011., zatražio Montija da sastavi tehnokratsku vladu, uz potporu široke koalicije koja je uz lijevi centar uključivala i Narod slobode.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • MLADEN_5 09.12.2012.

    Nemaju Talijani za koga glasati ,vec za one koji su ponudjeni.Mafija je u vladi, a ne ispod nje.Fuckas specijalce kad nisu u stanju pocistit mafiju.Vladina posla.

  • vekavac 09.12.2012.

    Ma naš vragovi su žilavi.Kad se ustoliče ne možeš ih srušiti ni batom dok ne iziđe mandat.Ako netko sjedi na obrazu tu ne možeš ništa.

  • giustizia 09.12.2012.

    Mafija sused...

Komentiraj...
Vidi sve komentare