To je to što me zanima!

Marko je dao čak 20.000 kuna da bi postao vojnik

Osječanina Marka Pušića (21) proglasili su nesposobnim za vojsku zbog dioptrije. Otišao je na operaciju očiju, platio 20.000 kuna i ušao u HV
Vidi originalni članak

Marija Ivanković (26) iz Belog Manastira grčevito je stiskala pušku. Još prije tri mjeseca bila je kućanica i Benjaminova (3,5) majka. Toplinu doma zamijenila je vojničkim spavaonicama i taborom, a na vojnom poligonu u Gašincima prolazi i intenzivnu specijalističku vojnu obuku, koju prolaze dragovoljni ročnici. Sina čuva suprug Saša, a zagrlit će ih 5. srpnja, kad završi obuka.
- Nije mi bilo lako ostaviti sina, jako mi nedostaje, kao i suprug. Ali biti vojnikinja i biti dio oružanih snaga je ono što sam željela od djetinjstva - rekla je Marija. Priznaje da joj je dolazak u požešku vojarnu bio šok prva četiri dana dok se nije navikla na vojnu stegu, rad, red i disciplinu, a silno želi potpisati ugovor s MORH-om. Za vojničkim pozivom izgara i Osječanin Marko Pušić (21). Da bi se dočepao cilja i dospio na vojnu obuku, bio je, priznaje, spreman na sve.
- Kad je bilo prvo novačenje, proglašen sam nesposobnim zbog dioptrije, koja je bila -3,5. Otišao sam na lasersku operaciju očiju, platio 20.000 kuna i sad sam uspio ući među 239 dragovoljnih ročnika. I što je najbolje, vidim savršeno - ispričao je Marko. Priznaje da je obuka zahtjevna, ali nije neizdrživa. Želja mu je jednog dana sudjelovati u misiji ISAF-a u Afganistanu. Kaže da je to za njega pustolovina, doživljaj, rizik i akcija, a vidi se u izvidničkim postrojbama.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • user_37230 28.06.2009.

    Neznam koji su pravi razlozi zašto sad neko ide dobrovoljno u vojsku ali oni su hrvatski vojnici.Po meni onaj ko pljuje po njima pljuje i po onima koji su se za ovu državu borili i za nju i poginuli. I slažem se,svijet je velik pa šta onda još radite na ovom komadiću zemlje?

  • nikola76 28.06.2009.

    retardo-refuse to be smart

  • Gatsby 28.06.2009.

    Za 20 tisuća mogao je kupit diplomu prometnog fakulteta i uz malo šupkanja postati ministar u vladi :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare