To je to što me zanima!

Mars smanjili za 4,5 g, ali cijena čokolade ostala ista

MUDRO ŠUTE: Niti u Marsu Hrvatska, kao ni u brojnim drugim europskim zemljama nisu objavili da su popularne čokoladice manje za 4,5 grama
Vidi originalni članak

To je očito poskupljenje, ali je ta praksa preuzeta iz Europe. Potrošač je prepušten samom sebi da ga primijeti, rekao je Igor Vujović iz udruge “Potrošač”. Nakon nekoliko europskih zemalja i Mars Hrvatska smanjio je težinu čokoladica Mars. No, cijenu nisu spustili, kao  što nisu obavijestili ni kupce. Iz uprave Marsa pritom stiže neuvjerljivo objašnjenje da su time “izašli ususret zahtjevima potrošača za zdravijim životnim stilom, a u isto vrijeme nisu povećavali cijene”. Čokoladice su u V. Britaniji smanjene za 4,5 grama, a toliko su vjerojatno manje i kod nas. U Marsu Hrvatska nisu precizirali koliko su ih smanjili.  Većina kupaca teško i da je primijetila da za isti novac dobivaju manje čokolade. Mars se još opravdava i krizom. 
- I kod nas kontinuirano rastu troškovi sirovina i proizvodnje. Pokušavamo to absorbirati povećanjem efikasnosti, no moramo razmotriti razmotriti i povećanje cijena - kažu.
Marsovu prijevaru prvi su ovih dana otkrili Britanci. Mars ni tamo nije mijenjao cijenu nego su za isti novac ponudili manje robe. Umjesto dosadašnjih 62,5 grama čokoladice, kupcima prodaju 58 grama. To je smanjenje za 7,2 posto.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Veruda 05.06.2009.

    To je samo za nas Evropljane ,jer Mars bar u Americi niti ne prodaju od 2000.

  • damok 05.06.2009.

    žena sa slike ne da treba nokte promijeniti nego treba novu glavu.

  • damok 05.06.2009.

    kaj se bunite, manje otvora ćete pojesti kad pojedete, žive farbe, emulgatora ovakvih onakvih, konzervansa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare