To je to što me zanima!

Martina Dalić: Nije bilo govora o tome da budem na listi HDZ-a

Ne bismo smjeli ponoviti ono što nam se dogodilo tijekom protekle krize, da se ekonomska politika potpuno fokusirala u stvari na održavanje proračuna, kaže bivša potpredsjednica Vlade
Vidi originalni članak

Martina Dalić prije više od dvije godine otišla je iz Vlade Andreja Plenkovića nakon afere s restrukturiranjem Agrokora, a u međuvremenu je postala suradnica Svjetske banke, za koju honorarno radi, kao i za još neka hrvatska poduzeća, i bavi se trčanjem.

Štoviše, kaže kako je istrčala maraton sama sa sobom od 42,2 kilometra i kako planira sudjelovati na zagrebačkom maratonu najesen.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Dalić napustila Vladu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Plenković je često hvali, ali je ipak nije pozvao da sudjeluje na predstojećim parlamentarnim izborima.

- Nije bilo o tome govora, nije se o tome pričalo i neću biti na listi - rekla je bivša potpredsjdednica Vlade i ministrica gospodarstva za RTL.

Dotaknula se i financijske krize u zemlji uzrokovane korona virusom.

- Kriza neće nestati kroz mjesec, dva. Radi se o krizi koja je pogodila cijeli svijet, sve zemlje, to nije financijska kriza i procjene pokazuju da ovaj pad u ovoj godini između devet i 10 posto, očekivanom rastom u idućoj godini neće biti nadoknađen - kaže.

'IZBORI TREBAJU ZNAČITI SINERGIJU' Kovaču, Culeju i Kalmeti Plenki dao zadnje mjesto na listama: 'Htjeli smo pokazati uključivost'

Istaknula je kako će posljedica ekonomske reakcije hrvatske Vlade, kao i drugih europskih, biti deficit i da će se morati staviti pod kontrolu i poticati oporavak gospodarstva. A zato će dobro doći i novac iz europskih fondova.

- Ne bismo smjeli ponoviti ono što nam se dogodilo tijekom protekle krize, da se ekonomska politika potpuno fokusirala u stvari na održavanje proračuna. Imam tu i vlastitih iskustava. Tada je bilo drugačije vrijeme, puno teži uvjeti na financijskom tržištu. Ne bismo to smjeli ponoviti - rekla je Dalić.

Na pitanje je li jedna od hrvatskih tvrtki za koje radi i Fortenova grupa, bivši Agrokor, Dalić je bila jasna:

- Ne, nije!

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Memphis_ZG 16.06.2020.

    I bolje jer ako budes onda hdz gubi izbore

  • hrvatska kuna 16.06.2020.

    Ako imas I malo morala nebi trazila da te stave na listu...

  • Vito1 16.06.2020.

    Svaka drukčija izjava bi te strpala u zatvor. ova je "na skliskom terenu". Kad promjene državnu odvjetnicu brzo će ova kupiti kartu za državu iz koje nema izručenja Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare