To je to što me zanima!

Masakr u Pakistanu: 139 mrtvih u napadu na Bhutto

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dvije bombe eksplodirale su blizu konvoja bivše premijerke Benazir Bhutto. Ona je neozlijeđena, a vlasti sumnjaju da su je napali pripadnici Al-Qa'ide
Vidi originalni članak

U bombaškom napadu u Karachiju ubijeno je namanje 139 osoba koje su došle pozdraviti povratak bivše premijerke koja je bila u osmogodišnjem samonametnutom progonstvu. Službeni izvori navode kako je Bhutto ostala neozlijeđena te je sigurno napustila kamion u kojem se vozila ulicama Karačija.
- Prvu je eksploziju prouzročila ručna granata, a druga je bila samoubilački napad. Napadač se zaletio u gomilu i aktivirao eksploziv pričvršćen za tijelo - kazao je Manzoor Mughal, policijski dužnosnik koji sudjeluje u istrazi. U strahu od napada vlasti su premijerku željele prebaciti kući helikopterom, ali je Bhutto izjavila da za to nema potrebe i da se ne boji napada, čak je odbila i blindirano vozilo. Članovi njene stranke, koji su bili s njom u kamionu, kažu da ju je spasilo to što u vrijeme napada nije bila u gornjem dijelu. Najmanje 320 osoba je ranjeno, a mnogi su njih su u kritičnom stanju. Većina poginulih su njezini pristaše i policajci u pratnji. Poginuo je i jedan snimatelj, a među više od 500 ranjenih je i nekoliko novinara. Prema bolničkim izvorima u Karachiju, više od 40 ozlijeđenih je u kritičnom stanju.
Agencija Reuters javlja da su militanti povezani s Al Qa'idom, razbješnjeni potporom Benazir Bhutto američkom ratu protiv terorizma, prijetili da će je ubiti.
- Pronašli smo glavu mogućeg bombaša samoubojice i upravo se vrše DNK testovi - dodaje Mughal. Suprug premijerke Asif Ali Zardari, pak, optužuje prodžihadske elemente pakistanske obavještajne službe da su uključene u taj napad, a mnogi Pakistanci dijele njegovo mišljenje.
- Imam dokumentirane dokaze da su elementi u vladi iza tih napada - rekao je Zardari.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sined 19.10.2007.

    i sada dal su ti muslimani normalni, NARAVNO DA NISU,medusobno se ubijaju i krive cijeli svijet za to. (pod cijeli svijet se ne ubraja SAD,GB, Rusija)

  • manitou 19.10.2007.

    Isuse dragi...

  • Dannyboy 19.10.2007.

    Nemres bilivit! napravili masakr radi JEDNE normalne osobe koja ne odobrava terorizam??i zovu se svetim ratnicima???Po nijhovom(govorim o AL FUCKIDA),sve kaj je normalno i pozitivno u ovom svijetu je negativno,pa onda brate mili satri to do bola!? YES TO NUKE THEM ALL!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare