To je to što me zanima!

Masakrirao prijatelju ženu, pa za nju tražio otkupninu

Roshan Dantis (30) kopirao je ubojstva iz knjige 'Vražje kosti'. Bacio je ženine dijelove tijela te od muža zahtjevao milijun kuna tvrdeći da je oteta
Vidi originalni članak

Roshana Dantisa (30) osudili su u ponedjeljak na britanskom sudu na 24 godine zatvora zbog brutalnog ubojstva žene njegova prijatelja i pokušaja iznude. Majku 4-godišnjaka, Khusbu Shah (23) zadavio je u njenom stanu te ju raskomadao satarom i bacio dijelove tijela na dva različita mjesta u Glasgowu u Škotskoj. Indijac je navodno zbog ljubomore na njenog bogatog supruga nakon ubojstva pokušao iznuditi milijun kuna tvrdeći da ju je oteo. Par sati nakon što je ubio Khusbu, poslao je suprugu Nagendri (32) poruku sa žrtvinog mobitela u kojoj je zaprijetio da će ih oboje ubiti ako mu ne donese novac ili ako pozove policiju. Dantisa je policija uhitila dva dana kasnije čim su našli tijelo ubijene žene. Njegov DNK je bio na torbi u kojoj je bio njen torzo i na satari koju je s ostalim dijelovima tijela bacio u grmlje na drugom kraju grada. Dantis je kopirao ubojstva opisana u romanu Kathy Reichs, 'Vražje kosti', a u njegovom domu je policija našla knjige o patologiji i forenzici, a na računalu popis opreme koja mu treba za ubojstvo i moguće načine da očisti krv i prikrije zločin. Cijelo vrijeme je na suđenju tvrdio da nije ubio ženu, nego da ga je tajanstveni plaćeni ubojica angažirao 'samo' da se riješi tijela. Sudac je predložio da ga se deportira nakon što odsluži kaznu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • gmolak 12.01.2010.

    Dobio je 24 godine zatvora. jao meni pa stvarno su ljudi ludi. Dobit odmah smtnu kaznu i ili goli otok sa šnitom kruha i čašom vode dnevno pa da vidimo.... A ne ovako mu lijepo,bit će u zatvoru, gledat televiziju, haklat recimo košaricu, družit se s kompićima, šetat, i ko zna možda dobije koji slobodan vikend da ga provede doma.... O i ja ću tako opljačkat banku ili maknut nekoga tko mi \'smeta\' i malo odraditi zatvor, lijepo se provesti i za par godina na slobodu... Mislim kakva je kazna zatvor?

  • meemee 12.01.2010.

    Uzas... i kad pomislis da su bili prijatelji, godinama ti dolazi u kucu, igra se s tvojim djetetom, pijete kavu skupa... a ono ludjak.

  • user_39492 12.01.2010.

    čovječe....pa dobio je čak 24 GODINE ZATVORA???!!!Glupan,trebao je to napraviti kod nas pa bi dobio maksimalno 4....

Komentiraj...
Vidi sve komentare