To je to što me zanima!

'Masaryku treba ulica u Pragu i Beogradu, ali ne i u Zagrebu'

Prava adresa za pitanje Masarykove ulice je HDZ. Naime, 1999. godine na prijedlog akademika Ranka Marinkovića i tadašnjeg kluba HDZ-a pokrenuta je inicijativa za promjenu te ulice, kazao je Hasanbegović
Vidi originalni članak

To je jedna povjesničarska rasprava. Masaryk kao veliki češki državnik treba imati ulicu u Pragu, treba imati ulicu u Beogradu kao pristaša srpsko-jugoslavenskih struja, no to ne znači da takvu ulicu treba imati u Zagrebu, kazao je Zlatko Hasanbegović.

Dodao je da i kao povjesničar i kao političar ima jasan stav o tome no i napomenuo da za to postoje jasne procedure te da skupštinski odbor nije instrument provedbe osobne politike, donosi RTL Danas.

Ako stigne zahtjev, o njemu će se, kaže, raspraviti.

- Na upit sam odgovorio da ukoliko stigne takav zahtjev, treba raspravljati o tome. Kao i o bilo kojem drugom prijedlogu. Jer svaki prijedlog mora doći na raspravu - kazao je Hasanbegović 

- Prava adresa za pitanje Masarykove ulice je HDZ. Naime, 1999. godine na prijedlog akademika Ranka Marinkovića i tadašnjeg kluba HDZ-a pokrenuta je inicijativa za promjenu te ulice. To je bilo davno. Poslovnička je obveza taj prijedlog staviti u raspravu i treba pitati današnje zastupnike HDZ-a stoje li ili ne stoje iza tog zahtjeva - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 295

  • zeljkov1 08.09.2017.

    jbt,meni kao rođenom trešnjevčaninu balija mijenja ulice i trgove,dok smo se mi borili s puškom u ruci mujo hasso nije rata ni vidio ni pomislio na njega.lako se bilo slikavati na rivi.

  • mandrač 08.09.2017.

    nit u moru mjere nit u balije vjere...za to hrvati znaju oduvijek ali što se sad ovo događa i tko je omogućio ovome da sve ovo radi..

  • škver 06.09.2017.

    Nebitan!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare