To je to što me zanima!

Vruće ljeto u Splitu: Maskom ćemo pokrivati usta i nos, protiv tangica Stožer zaista nema ništa

Baš na dan kad su ove hrabre djevojke šetale splitskom rivom, Stožer civilne zaštite odlučivao je o obaveznoj zaštitnoj opremi preko lica, ali ne i preko drugih dijelova tijela.
Vidi originalni članak

I dok se turistički djelatnici žale kako nema posla, a sezona poput Titanika tone, Splićani po društvenim mrežama masovno dijele ovu fotografiju.

Dvije djevojke u bijelim mantilima i kupaćim kostimima, a jedna u crnom, očigledno su izmamile oduševljenje građana. Izgledno je da su turistkinje jer domaćima bi, kako se piše po komentarima u lokalnim Facebook grupama, teško ovakvo nešto palo na pamet.

Svojevremeno je u Gradu Hvaru na istoimenom otoku bila uvedena zabrana hodanja u kupaćim kostimima po gradskim ulicama i trgovima. Ta je mjera više bila simbolična. Za početak se podijelilo nekoliko kazni, čisto da se turisti osvijeste, opamete ili prepadnu, a onda je i ta ideja pala u zaborav.

Sad su i u Splitu i na Hvaru puno važnije neke druge mjere, pa će ispasti da i turisti i domaći imaju pravo hodati u oskudnim kupaćim kostimićima, ali s obaveznom maskom preko lica.

Baš na dan kad su ove hrabre djevojke šetale splitskom rivom, Stožer civilne zaštite odlučivao je o obaveznoj zaštitnoj opremi preko lica, ali ne i preko drugih dijelova tijela.   

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Cobra_57 10.07.2020.

    Što više ovakvih razglednica molim.

  • cool555 10.07.2020.

    Fotografija je moja i osim te imam ih još 4,5. U pokušaju da vam se javim, ostavljena je snimljene poruka na koju niste odgovorili mada je navedeno kako će se to i ostvarir. Slika se ne dijeli svud, objavljena je u jednoj grupi zatvorenog tipa. Da li je ovo kršenje autorskih prava?

  • Pusta_zemlja 10.07.2020.

    Split je prazan. Sezona tone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare