To je to što me zanima!

Matanić tvrdi da je atentat naručio netko iz Zagreba

Robert Matanić, rekao je da je ubojstvo Pukanića naručeno iz Zagreba preko čovjeka iz Beograda. Priznao je neizravno i sudjelovanje u ubojstvima
Vidi originalni članak

Robert Matanić, koji je prošlog tjedna uhićen zbog sudjelovanja u likvidaciji Ive Pukanića i Nike Franjića, priznao je da mu je Željko Milovanović rekao kako je njihova likvidacija naručena iz Zagreba, ali preko čovjeka u Beogradu. Matanić je, kako piše Jutarnji list, obranu iznio u prisutnosti odvjetnika Zvonimira Zebeca te je priznao neizravno sudjelovanje u ubojstvima.
- Milovanović mi je rekao da je “odrađivanje” Pukanića naručeno od njemu bliskih ljudi iz Zagreba, ali preko određenog čovjeka u Beogradu. Nije spominjao njihova imena - izjavio je Matanić u iskazu policiji. Priznao je kako je pomogao Željku Milovanoviću te Bojanu Guduriću u pripremama i bijegu, ali nije znao što spremaju. Također je, rekao je, u akciju uključio i svog bratića Luku Matanića te Amira Mafalanija. Milovanovića i Gudurića upoznao je, izjavio je, u zatvoru u Srijemskoj Mitrovici. Nakon što je Matanić deportiran u Hrvatsku javio mu se Gudurić, a nakon njega i Milovanović. Tražili su da im nabavi aute te iznajmi stan u centru Zagreba. Uz pomoć Amira Mafalanija iznajmi su stan u Petrinjskoj ulici, a Matanić im je preko osobe V. Ž. nabavio Opel Corsu. Koristili su ga za izviđanje Pukanićeva stana u Ilici. Kasnije su za 500 eura nabavili i skuter u koji je, kako je kasnije ustavnovljeno, postavljena eksplozivna naprava. Tvrdi kako o ubojstvima nije ništa znao. Za vrijeme eksplozije bio je na prezentaciji novog BMW-a u salonu u Folnegovićevu naselju.

MILOVANOVIĆ JE U SMS-u NAPISAO TKO JE META
Matanić je, kako je rekao policiji, u jednom trenutku upitao Milovanovića na kome “rade”. Milovanović mu nije odgovorio već mu je na mobitelu napisao “Na Pukiju”. Matanić nije shvatio o kome se radi pa je to rekao Milovanoviću. Na to mu je ovaj odgovorio “ Možda i bolje da ne znaš. Čut će se i vidjeti”. Nakon par dana u novinama je shvatio da se nadimak Puki odnosio na Ivu Pukanića. Milovanović mu je također rekao kako poznaje osobu koja je u travnju pokušala ubiti Pukanića.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • gidu 06.11.2008.

    Ako nista drugo -pomagao si cetniku za kojim je raspisana tjeralica i koji je ubijao civile po Slavoniji.Pretpostavljam da si Hrvat i zbog toga si jos vece smece,treba te kazniti vise nego tvoje prijatelje.Smece.

  • persida 06.11.2008.

    lega, ti si pun sranja!!.. naravno da sve znas ali ti je odvjetnik rekao sta smijes reci, a sta ne, da i tebe ne likvidiraju.. a o narucitelju, nemam komentara.. ne bih se cudila da je ubojstvo narucio neki nas ministar ili general koji se boji da puki ne razotkrije sve u vezi zagorca.. sve je to, ljudi, vezano za zagorca.. glave su padale i zbog puno manje love..

  • user_2971 06.11.2008.

    pa da se nije bavio mutnim poslovima nebi ga nitko dirao...ko mu kriv...treba pustit mataniće i zaposlit ih u murji nek miču sve mutikaše iz ove zemlje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare