To je to što me zanima!

Matijašević: Vladin prijedlog proračuna za 2013. je farsa!

Nastavi li se provoditi dosadašnja politika, hrvatsko će gospodarstvo uskoro izgledati kao mjesečeva površina, istaknuli su u utorak u priopćenju HUS-a
Vidi originalni članak

Hrvatska udruga sindikata uputila je klubovima zastupnika u Saboru otvoreno pismo kojim od njih traže da ne podrže Vladin prijedlog proračuna za 2013. godinu - rekao je to danas na konferenciji za novinare u Šibeniku predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

- Prijedlog proračuna utemeljen je na dodatnoj poreznoj presiji na građane i poduzetnike, zbog čega pada potrošnja, raste inflacija i smanjuje se broj radnih mjesta. Mi tražimo od zastupnika da glasuju protiv tog prijedloga - rekao je Matijašević.

- Kao što haračem uzimate hrvatskim građanima, uzmite bankama, nemojte da one budu nedodirljive. A onda, taj novac preko HBOR-a usmjerite u gospodarstvo. Banke su u ovoj godini iz Hrvatske odnijele 11 milijarda kuna koje nisu oporezovane - poručuje Matijašević.

Predloženi proračun je nazvao računom bez krčmara i farsom, jer se njime dogodine predviđa rast BDP-a od 1,8 posto, što ne može biti realno, s obzirom na gospodarska kretanja, a i proračunske rezove na plaćama i smanjenje potrošnje koje će ih pratiti.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Ain Stein_535 27.11.2012.

    NE TRKELJAJ - Sanaderov klaun...............

  • razocaran u narod 27.11.2012.

    dok se narod ne digne na noge i sam se pobrine za sebe hrvatska ce stvarno postat mjesečeva površina, svi se oko nas bore za svoja prava, svi rade neke prosvjede jedino smo mi jos u kutu ščučureni plačemo za bolje dane i molimo se bogu, koji put bog nemoze pomoc ako na vlasti zavladaju zlocesti ljudi, njih mi moramo sami skinuti... ali uzaludno ovom narodu nesto pricat. svaka cast vladi koja je narodu uvela strah u kosti zbog cega on samo čuči

  • libeluli 27.11.2012.

    Oj Ozrene isti kao i Kunst... samo Ozren ništa ne znači a Kunst je ipak umjetnost

Komentiraj...
Vidi sve komentare