To je to što me zanima!

Maturirala! Ena (19) je izašla iz bolnice i završila srednju školu

I šašavica obranila maturu. Juuuuuupi. Sve se može kad se hoće!, poručila je Ena Šarac na Facebooku. Hrabra Ena se od 11. godine borila s tumorom na mozgu
Vidi originalni članak

Čestitam, završila si srednju školu, rekla mi je profesorica nakon što sam u ugodnom društvu i dobrom raspoloženju uspjela odgovoriti na sva njihova pitanja, rekla je u srijedu vesela Ena Šarac (19).

- Zahvalila sam joj, zgrabila svoju hodalicu i napustila razred. Žurila sam kući što prije obući majicu na kojoj piše ‘I’m good’, a kojom sam htjela poručiti svim mojim prijateljima da više nema razloga nositi majicu ‘I’m stressed!’, koju sam obukla prije obrane mature - priča Ena. Ona se od 11. godine borila s tumorom na mozgu. Zadnji put je bila u bolnici samo dan prije mature.

- Sinoć stigla svojoj kući, a sutra obrana mature. Nema odmora ni dana - oglasila se Ena na svojoj Facebook stranici, a nakon obrane mature brzo je svima poručila: 

- I šašavica obranila maturu. Juuuuuupi. Sve se može kad se hoće! 

Taj zadnji put provela je u bolnici 17 dana. Mislili su da je ponovno tumor, no, nasreću, nije. Krvarenje je posljedica Martefarina, lijeka koji se koristi za razrjeđivanje krvi, a koji je pila nakon operacije kuka prije nekoliko mjeseci i “ugradnje novih šarafa”. Čim je izašla iz bolnice, upoznala se i s roditeljima Nore Šitum, Ivicom i Đanom, koji su svakodnevno zvali i provjeravali kako prolazi njezin oporavak.

- Oni su neopisivi, zrače tako pozitivnom energijom! Ena i oni su se stalno grlili, a na kraju su joj poručili da ‘u njima ima nove druge roditelje’ - kaže mama Biserka. Zbog operacije kuka Ena je ove godine propustila upis na fakultet. 

- Ne želim da itko osjeti muke koje sam ja morala prolaziti. I zato ću se posvetiti djeci i njihovu što bezbolnijem putu kroz liječenje koje budu morali prolaziti - govori Ena.

Za nekoliko dana Ena mora ići na kontrolu kuka pa vaditi šarafe, potom ‘srediti’ stopalo, za dva mjeseca slijedi nova magnetska rezonancija... A uza to sve, njihova trošna kuća u Osijeku počela je puštati pod velikim kišama. Cijela obitelj će zimu provesti u podstanarstvu.

- Curi sa svih strana. Kuhinja. Dnevna soba. A u kupaonici i iz dimnjaka, pa je sve pocrnilo i otpada zid. Ma, ne daj Bože većeg zla! Seoba počinje - opisala je Ena. 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • šiš 01.09.2013.

    Sunce moje maleno,baš mi je drago. Zavoljela sam te kroz tvoju borbu i volju za životom iako te nikad nisam vidjela. Želim ti svako dobro u životu a najviše zdravlja.

  • mama2misa 30.08.2013.

    Ena sve čestitke i da nam svima dokažeš da se sa malo materijalnog ali sa puno srca može sve!!!!

  • Mima Šiš 29.08.2013.

    Koja snaga, koja volja za životom !!! Naklon Ena !

Komentiraj...
Vidi sve komentare