To je to što me zanima!

McCain za potpredsjednicu odabrao ženu, Sarah Palin

Barack Obama (37) ušao je u povijest kao prvi afroamerikanac u utrci za predsjednika SAD-a, a republikanac McCain (72) odlučio se za ženu
Vidi originalni članak

Senator John McCain izabrao je Sarah Palin (44), guvernerku Aljaske, za svoju potpredsjednicu. Palin je prva i najmlađa žena u SAD-u koja je ušla u sam republikanski politički vrh. Majka petero djece bila je gradonačelnica i članica vijeća u gradu Wasilu, predsjednica državne Komisije za zaštitu rezervi nafte i plina. Njen najmlađi sin ima Downov sindrom, a potencijalna nova potpredsjednica SAD-a oštro se protivi pobačaju, te je podupirala strože etičke norme za političare, no ni sama ih nije poštivala.
Postoje optužbe da se Palin osvetila bivšem šogoru, policajcu Mikeu Wootenu naredivši njegovo otpuštanje iz službe. Kad ju delegat za sigurnost nije poslušao i nije otpustio Wootena, ona je navodno njemu zapečatila karijeru. Palin je sve zanijekala.
Kako je Barack Obama (47) ušao u povijest kao prvi afroamerikanac kandidiran za predsjednika jedne od najjačih zemalja na svijetu, John McCain (72), republikanski kandidat, odlučio se za ženu za svoju podpredsjednicu, koja bi također mogla ući u povijest kao prva potpredsjednica SAD-a ukoliko McCain pobijedi na izborima. Kako mnogi smatraju, Barack Obama iznimno je karizmatičan i ambiciozan mladi vođa, ali nedovoljno iskusan na području politike. Taj svoj mali nedostatak ispravio je odabirom političkog veterana Josepha Bidena (65) za svoga potpredsjednika. John McCain koji je senator od 1986. godine, u republikanske redove uveo je svježinu odlučivši da mu 'leđa čuva' atraktivna i mlada reformatorica. Moglo bi se reći da su sada republikanci i demokrati izjednačeni po snagama, a analitičari smatraju kako je McCain možda igrao na kartu da će pridobiti demokratske biračice razočarane neuspjehom Hillary Clinton. Bivša misica Wasilla planira s McCainom 'prodrmati Washington'.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • dusansk 30.08.2008.

    nije loša...

  • martinmg42 30.08.2008.

    ženama nije mjesto u politici!!!!!!!! podupirao sam njega sve do sad,a sad ću obamu!!! žene i politika neide skupa!!!!

  • sprinterica 29.08.2008.

    a čudna li čuda izabrao ženu pa kaj???? nije izabrao slona............

Komentiraj...
Vidi sve komentare