To je to što me zanima!

Mediji u Srbiji pišu o "zločinu", ali ne o genocidu u Srebrenici

Rijetko koji medij govori o genocidu u Srebrenici već o "zločinu" ili "teškom zločinu", a neki i o "masakru". Srbija je usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici
Vidi originalni članak

Mediji u Srbiji, doduše ne većina, podsjećaju kako se danas obilježava 18. godišnjica genocida u Srebrenici kojega je počinila Vojska Republike Srpske pod zapovjedništvom Ratka Mladića kojemu se u Haagu, kao i tadašnjem predsjedniku ove tvorevine Radovanu Karadžiću, sudi za genocid. 

Rijetko koji medij govori o genocidu u Srebrenici već o "zločinu" ili "teškom zločinu", a neki i o "masakru". 

Agencija Tanjug podsjeća kako zemlje EU i većina zemalja regije, a među njima je i Hrvatska, obilježava 11. srpnja Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici 1995. u skladu s preporukom Europskog parlamenta. 

Srbija je 2010. usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici, ali ne i da 11. srpnja obilježava Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, a prijedlog nije prošao u Parlamentu BiH zbog protivljenja, naravno, Republike Srpske pa se on obilježava samo u Federaciji BiH.

Za genocid u Srebrenici do sada je u Haagu i pred sudom u BiH osuđeno 27 osoba na ukupno 553 godine. Među osuđenima su isključivo Srbi osim jednog Hrvata,(barem se tako predstavljao) Dražena Erdemovića i Slovenca Franca Kosa.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • rudonja 12.07.2013.

    Jest genocid kako noje. Meni suza dođe na oko kad se sjetim da smo mogli imat 8000 muslimana više u Zagrebu da srbi nisu počinili taj strašan genocid.

  • blok70a 11.07.2013.

    Svaki zlocin u ratu u BiH bio bi genocid,da je ovako dobro medijski i marketinski propracen kao zlocin u Srebrenici.

  • dushko 11.07.2013.

    svi su krivi i pravili zlocine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare