To je to što me zanima!

Provalio u Kapitol: Šaman Jake veliki je zagovaratelj Trumpovih teorija zavjera o sotonistima

Angeli je već otprije postao zapažena ličnost u pokretu teorije zavjere QAnon, pojavljujući se na skupovima krajnje desnice u Arizoni
Vidi originalni članak

Pristaše predsjednika Donalda Trumpa okupile su se u srijedu ispred zgrada državnih uprava u brojnim gradovima uključujući Atlantu, Denver, Phoenix i Salt Lake City dok su njihovi istomišljenici upali u Kapitol u Washingtonu.

KAOS U SAD-U FOTO Ovako izgledaju Trumpovi prosvjednici, ušli su u Kongres

U napadu je je poginulo četvero ljudi, a 52 ih je uhićeno. Američki mediji javljaju kako je troje ljudi poginulo u blizini Kapitola, a jedna žena je upucana i ubijena unutar same zgrade.

Među Trumpovim pristašama koji su sudjelovali u napadu, istaknuo se 'šaman' Jake Angeli, poznat po tome što je na licu nosio boje američke zastave i kacigu s rogovima, prenosi Business Insider.

Angeli je već otprije postao zapažena ličnost u pokretu teorije zavjere QAnon, pojavljujući se na skupovima krajnje desnice u Arizoni.

UŽIVO IZ WASHINGTONA Pelosi: 'Trump je opasan, treba ga odmah smijeniti s vlasti'

Q Shaman, kako je otprije poznat javnosti, upao je u Senat, zauzeo senatski podij i megafonom prošetao Kapitolom. 

QAnon, koju slijedi Angeli, društveni je fenomen utemeljen na teoriji zavjere prema kojoj predsjednik Donald Trump navodno vodi tajni rat protiv sotonističkih pripadnika u redovima političkih, poslovnih i medijskih elita.

 

NEREDI U SAD-U Pogledajte fotografije kaosa u Americi: Kapitol devastiran

Korijeni QAnona sežu u 2017. godinu, kada je anonimni korisnik društvenih mreža - koristeći ime Q - objavio nekoliko kriptiranih poruka na 4Chanu, omiljenoj platformi teoretičara zavjera i online ekstremista.

 

Idi na 24sata

Komentari 87

  • prokurator 07.01.2021.

    ovaj desni sa zastavom i malenim ručicama je upravo podigao najteži teret u životu. ovaj sa rogovima u gaće nagurao neki mač ili križ... freak show!

  • picak22222 07.01.2021.

    Zumirajte fotografiju na ovog bradatog like... pogledajte tetovazu na ruci ... otkad su Patrioti komunisti ??? hahaha koja namjestaljka :)

  • Goranović 07.01.2021.

    Ovaj me podsjeća na neke nase političare! S dvojnim državljanstvom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare