To je to što me zanima!

Međugorje traži od vlasti negativan test ili potvrdu o cijepljenju za hodočasnike

Turistički djelatnici iz Međugorja zatražili su od vlasti u BiH priznavanje antigenskog testa ili potvrde o cijepljenju za ulazak hodočasnika iz trećih zemalja u BiH zbog 40. obljetnice Gospinih ukazanja
Vidi originalni članak

Kako je priopćeno nakon sjednice Udruženja turizma, hotelijera i iznajmljivača soba, od Vijeća ministara BiH će se zatražiti da što prije promijene propise za ulazak stranaca u BiH. Oni predlažu da uvjet za ulazak bude negativan antigenski test ili potvrda o cijepljenju, odnosno potvrda o preboljelom covidu-19.

Za ulazak u BiH nije potrebna nikakva posebna potvrda za državljane susjednih Hrvatske, Srbije i Crne Gore, te državljana Bosne i Hercegovine koji dolaze iz inozemstva. Svi drugi državljani obvezno moraju posjedovati negativan PCR test za ulazak u zemlju.
Turistički djelatnici i hotelijeri iz Međugorja zatražili su i da se otvori mobilni punkt za testiranje hodočasnika u Međugorju, te da se u skladu s mogućnostima, subvencionira testiranje.

REPORTAŽA IZ HERCEGOVINE Korona pretvorila Međugorje u grad duhova: 'Katastrofa, nikad nije bilo gore, nema autobusa'

Kako se navodi, veliki broj hodočasničkih skupina iskazao je ove godine zanimanje za dolazak u Međugorje. Zbog trenutačnih mjera koje su na snazi širom Europe veliki broj dolazaka hodočasnika također je upitan.

Prema procjenama turističkih djelatnika i hotelijera, tijekom prošle godine zbog epidemije koronavirusa ostvareno je tek 10 posto noćenja i prihoda u odnosu na ranije godine. Procjenjuje se da je do epidemije koronavirusa ovo svjetski poznato hodočasničko središte posjećivalo oko 1,5 milijuna turista.

OBLJETNICA UKAZANJA Djeca su vidjela Gospu, no nisu im odmah vjerovali: 'Ne šalite se s Gospom, molite se Bogu...'

U 2021. godini obilježava se četrdeset godina od navodnog ukazanja Blažene Djevice Marije koja se ukazala pred tada šestero mladih. Dio vidjelaca tvrdi da im se Gospa i danas ukazuje, a zbog poruka koje šalje naziva ju se Kraljicom mira.
Sveta Stolica utemeljila je posebno povjerenstvo koje je istraživalo međugorski fenomen, a papa Franjo imenovao je nadbiskupa Henryka Hosera za apostolskog administratora.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Vlad 08.04.2021.

    Kad je Gospa, po pričanju mještana i domaćih svećenika izliječila nekoliko slijepih, nepokretnih... Onda je za nju corona mačji kašalj.

  • Mošsimislit 08.04.2021.

    Pa zar njih ne štiti njihov nevidljivi nebeski tatica?

  • Dianysi 07.04.2021.

    Pa ona vidjelica sto se obogatila masno na racun naivaca ce zamoliti Gospu da ih stiti od virusa

Komentiraj...
Vidi sve komentare