To je to što me zanima!

Medved je pohvalio branitelje Wernera i Martina jer su uspjeli preveslali Atlantik za 83 dana

Povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske dva hrvatska branitelja su uspješno preveslala Atlantski ocean za 83 dana
Vidi originalni članak

Werner Ilić i Martin Cruickshank su preveslali Atlantik od Kanarskih otoka do Bridgetowna na Barbadosu. Za ovaj pothvat im je trebalo 83 dana, a čestitke im je uputio i ministar branitelja Tomo Medved. Time su uvrstili Hrvatsku u ligu veslačkih nacija koje su uspjele preveslati Atlantik.

U 83 dana hrvatski branitelji Werner Ilić i Martin Cruckshank su preveslali Atlantik od Kanarskih otoka do Bridgetowna na Barbadosu. U ovom pothvatu pokazali su neizmjernu hrabrost, snažnu volju i nesalomljiv duh, sve ono što su kao hrvatski branitelji pokazali tijekom Domovinskog rata.

PRIJETNJA ZBOG ČLANSTVA Medvedev: Rusija će postaviti nuklearno oružje u Kalinjingrad

Valja napomenuti da je želja branitelja, osim primarnog cilja, bila upozoriti na veliki problem onečišćenja oceana. Stoga su cijeli pothvat izveli u skladu s ekološkim standardima a na cilj su stigli na Dan planeta zemlje koji je ove godine posvećen klimatskim promjenama.
- Dragi Wernere i Martine, ostvarili ste svoj cilj – preveslali Atlantik od Europe do Amerike u slavu Hrvatske i uvrstili Republiku Hrvatsku u društvo 31 zemlje koje su ostvarile to postignuće. Mi u Hrvatskoj smo ponosni na ovaj vaš hvalevrijedan pothvat, te vas s radošću iščekujemo - uputio je ministar Medved odvažnom dvojcu.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • i.hun 24.04.2022.

    A kako su HDZ-ovci preveslali građane Hrvatske?

  • dudina 23.04.2022.

    Samo su veslali ili su na megafon upozoravali na onečišćenje oceana??

  • kokoricko 23.04.2022.

    bas im treba tvoja cestitka, ljudi rade i svojim trudom su postigli uspjeh za razliku od x nepotrebnih uhljeba u rh

Komentiraj...
Vidi sve komentare