To je to što me zanima!

Medved o skidanju zastave: 'Najoštrije osuđujem. Zastava simbolizira naše žrtve i patnje'

Medved je pozdravio brzo reagiranje policije i privođenje mladića, poručivši kako očekuje da će odgovorni biti sankcionirani u skladu sa zakonom.
Vidi originalni članak

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved najoštrije je u ponedjeljak osudio skidanje zastave republike Hrvatske u Kninu, poručivši da zastava simbolizira hrvatske žrtve, patnje i pobjede. 

"Najoštrije osuđujem, smatram potpuno nedopustivim da se netko uputi u taj čin jer hrvatska zastava simbolizira naše žrtve, simbolizira sve naše patnje, simbolizira sve pobjede", izjavio je Medved novinarima na obilježavanju Dana sisačko-moslavačke županije.

Dvojica 20-godišnjaka u nedjelju su snimila skidanje državne zastave s jarbola kod Knina, snimku su objavili na društvenim mrežama i proslijedili je 49-godišnjaku, koji ju je potom dijelio drugim osobama. 

PRIJETI IM GODINU ZATVORA Muškarci privedeni za spuštanje hrvatske zastave kod Knina pušteni da se brane sa slobode

Sva trojica su potom uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Medved je pozdravio brzo reagiranje policije i njihovo privođenje, poručivši kako očekuje da će odgovorni biti sankcionirani u skladu sa zakonom.

"Kao što smo mogli vidjeti, već im je određen istražni zatvor - sada će se zaista jasno uputiti poruka svima koji se usude taknuti u hrvatske simbole da će odgovarati u skladu sa zakonom", kazao je.

Ministar branitelja također je komentirao snimku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ratnog zločinca Vojislava Šešelja, koji zajedno piju na slavlju uz pjesmu koja koja veliča četnika Pavla Đurišića.

UHITILI TROJICU MUŠKARACA Župan Jelić i kninski HDZ oštro osudili skidanje zastave RH kod Knina: 'Taj čin je barbarizam!

"Što se tiče Vučića, zaista je važno da se posveti stanju u Srbiji i pitanjima koji se tiču Srbije", rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • bcelija 13.06.2023.

    Ima li nešto novo o onom iz INA-e što je maznuo 1.000.000.000, 00??????

  • kokoricko 12.06.2023.

    ti osuđuješ , baš ? nemoj vrijeđat ljude oko sebe misleći da ti vjeruju

  • the_BOSS 12.06.2023.

    Gade mi se ovi takozvani velike hrvatine, da nije bilo rata i Tuđmana njih 98% bi bili klošari! Koliko hdz-ovaca ste priveli,kad su bacili na pod zastave,poslije Kolindinog debakla..A Kordića koji bi ponovo ubijao djecu i zene nisi komentirao..

Komentiraj...
Vidi sve komentare