To je to što me zanima!

Medvedev opet vrijeđa i prijeti nuklearnim ratom: 'Velike sile ne gube u odlučujućim bitkama'

Poraz nuklearne sile u konvencionalnom ratu može izazvati nuklearni rat. A nuklearne sile nisu gubile u velikim sukobima o kojima im je ovisila sudbina, piše Medvedev.
Vidi originalni članak

Bivši ruski predsjednik i jedan od najvećih zagovaratelja rata i uništenja Ukrajine, Dmitrij Medvedev, preko društvenih mreža obratio se zapadnim političarima. Naravno, već standardno za njega, uz nekolicinu uvreda: 

- Sutra, u NATO-ovoj Ramstein bazi, velike vojne vođe razgovarat će o novim taktikama i strategijama, kao i o opskbljivanju Ukrajine teškim naouržanjem. I to odmah nakon foruma u Davosu, gdje su nerazvijeni političari ponavljali kao mantru 'Da bi ostvarili mir, Rusija mora izgubiti' - napisao je Medvedev i dodao:

VLADIMIROVA STVARNOST Stručnjak o izjavama Putina: 'On zbog svoje glave ne smije izgubiti. To bi bio i kraj Rusije'

- I nikome od njih nije sinulo da iz ovoga izvuče neke elementarne zaključke. Poraz nuklearne sile u konvencionalnom ratu može izazvati nuklearni rat. A nuklearne sile nisu gubile u velikim sukobima o kojima im je ovisila sudbina. I to bi trebalo biti jasno svima. Čak i zapadnom političaru koji je zadržao barem neke tragove inteligencije - poručio je Medvedev, javlja Guardian.

'ZAPOČELI SMO RAT DA GA ZAVRŠIMO' Putin: Neonacisti u Ukrajini rade zločine! Naša pobjeda je neizbježna, u to nema sumnje!

Ovo, naravno, nisu prve prijetnje i uvrede Medvedeva ove godine. 

- Čak i za ove prvorazredne nakaze ovo je vrhunac cinizma i granica moralne degradacije - komentirao je početkom siječnja objavu američke ambasade u Moskvi koja je pozivala na miru. Usput je zaposlenike veleposlanstva koji su napisali objavu nazvao kur**nim sinovima i usporedio ih s nacistima.

POHVALE S VRHA RUSKE VLASTI Lavrov pohvalio Milanovića: On je rekao kako je ovo NATO-ov rat. To je iskreno i pošteno...

Podsjetimo i da je početkom godine, u stilu Nostradamusa, prognozirao događanja u svijetu za 2023. godinu.

-  Ujedinjeno Kraljevstvo se vraća u EU, ali EU onda propada. Euro se više neće koristiti kao valuta. Poljska i Mađarska okupirat će zapadne regije Ukrajine koja je prestala postojati. Stvara se 4. Reich, koji će biti na teritoriju Njemačke i njezinih satelita: Poljske, država Baltika, Češke, Slovačke, republike Kijev i ostalih izopćenih - napisao je Medvedev..

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

EKSPERTNI TIM 24SATA: Velika analiza: Stižu li moćni zapadni tenkovi Ukrajini i mogu li oni promijeniti tijek rata?
 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 19.01.2023.

    Za sada su jedni koji su bacili atomske bombe na civile Amerikanci. To je valjda u redu.

  • uwaga 19.01.2023.

    Ovaj laje da ne padne s balkona

  • GrimReaperAlphax007 19.01.2023.

    Ma uopče nema smisla ni misliti o tome kaj taj lik priča zato što mu je um na razini nekog tinejdžera a ego do neba.Sve to što priča jasna je analogija zbivanja na terenu,Rusija gubi rat i trpi goleme gubitke koje uskoro neče biti moguče nadoknaditi a Ukrajina je konstantno u procesu ojačavanja i moderniziranja oružja i opreme kojom raspolažu.Čak i da recimo na samom kraju Putin odluči koristiti nuklearno oružje nebi time dobio baš ništa,zato što bi na svaku ispaljenu raketu na članicu NATO-a dobio dvije nazad.A pokušaj dobivanja lokaliziranog rata u Ukrajini nuklearnim oružjem duplo bi mu se vratio u glavu zbog radijacije i svega što sljedi,a što se nalazi skoro u njihovom dvorištu.Čak ni Putin nije tak glup da kaka gdje jede.

Komentiraj...
Vidi sve komentare