To je to što me zanima!

Mega štrajk u Njemačkoj: Sav je javni prijevoz paraliziran, čak i zračne luke štrajkaju cijeli dan

Od ponoći s nedjelje na ponedjeljak stalo je gotovo sve - štrajkaju zračne luke, djelatnici željeznice, a sindikat je pozva i djelatnike javnog prijevoza na štrajk. Sindikati žele veće plaće i bolje radne uvjete
Vidi originalni članak

U Njemačkoj je u ponoć započeo "mega štrajk". Paraliziran je gotovo sav javni prijevoz, a štrajk sindikata Verdi i EVG bi trebao trajati do ponoći. 

Štrajk se odnosi na međugradski i regionalni željeznički promet, kao i na lokalni javni prijevoz u nekoliko njemačkih saveznih zemalja i gotovo sve zračne luke, prenosi Fenix Magazin.

NEĆE VOZITI AVIONI, VLAKOVI, AUTOBUSI.. Oprez ako putujete u Njemačku: Masovni štrajk kreće u ponoć. Sve će stati, promet se gasi...

Njemački sindikat zaposlenih u javnom sektoru Verdi i sindikat željeznica i transporta EVG štrajkaju, a uključeno je oko 120.000 zaposlenika diljem zemlja preko sindikata Verdi i još 230.000 zaposlenika koje štiti sindikat EVG. 

Osim što štrajk utječe na javni prijevoz, zatvorene su i pojedine autoceste. Njemačke željeznice zaustavile su sav međugradski promet. 

- Gotovo da neće biti željezničkog prometa - rekao je direktor odjela za ljudske resurse Martin Seiler te dodao kako će se posljedice štrajka osjetiti i u utorak. U sedam saveznih zemalja, Hessenu, Baden-Württembergu, Falačkom Porajnju, Bavarskoj, Saskoj, Donjoj Saskoj i Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, gotovo ništa ne bi trebalo prometovati, a masovno štrajkaju i njemačke zračne luke. 

OŠTRE KRITIKE Njemačka je osudila nuklearno zastrašivanje Moskve: 'Nećemo skretati s puta unatoč prijetnji'

Zaposlenici okupljeni u ova dva sindikata traže veća primanja. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Dr.VK 27.03.2023.

    naše vođe sindikata samo računaju prosječnu košaricu i za to primaju 2.000 eura, to im je maksimum.  

  • Pa_Metn 27.03.2023.

    Iako smo odavno u EU naš mentalitet je identičan Balkanskom, Srbijanskom, Bosanskom, Crnogorskom. Plenki i njegovi poslušnici mogu da rade apsolutno sve, predlažu što im se prohtje, vlada ogrezla u korupciju, a narod će jedva dočekati vikend da bi se prošetali Špicom i na suncu popili kafu.

  • Pa_Metn 27.03.2023.

    Svi se bore za sebe osim Hrvata. Oni poslusni i sute...a kad ih nesto pitas najpametniji....

Komentiraj...
Vidi sve komentare