To je to što me zanima!

Mejašani ne žele partizansku ulicu: 'Dobit će novi Vukovar!'

Stanovnici Mejaša su se pobunili jer je lokalna vlast odlučila nazvati ulicu u izgradnji "Prvi splitski partizanski odred". Smatraju da se tako obezvređuje Domovinski rat
Vidi originalni članak

Stanovnici kotara Mejaši podigli su se protiv najave da će im Grad Split jednu ulicu nazvati "Prvi splitski partizanski odred". Ljuti ih jer se ta ulica od kojih stotinjak metara nadovezuje na Ulicu Josipa Jovića.

- Iz medija smo saznali da bi se navedena ulica, koja bi trebala nositi partizansko ime, križala s Ulicom Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata. Šokirani smo s tako sumanutom idejom, pa ako je ona došla i od gradonačelnika Ive Baldasara koji nema osjećaja za Domovinski rat. Procedura uopće nije poštovana, niti nas je itko o bilo čemu bilo što pitao niti je tražio naše mišljenje. To je jedan čisti igrokaz i lakrdija koju nikako i nikada nećemo prihvatiti. Ako žele stvar silovati, ne bi me čudilo po raspoloženju naroda, da na Mejašima dobiju novi Vukovar - poručio je Miro Đikić, potpredsjednik kotara i čelnik HDZ-ove organizacije s Mejaša.

''Naziv ulice obezvređuje Domovinski rat!''

Smatraju da naziv ulice po imenu partizanskog odreda obezvrjeđuje Domovinski rat.

- Na žalost, aktualna vlast, koja se proglasila sljedbenicom komunističke partije, ni danas ne želi prihvatiti jednak odnos prema žrtvama svih totalitarnih režima: nacizma, fašizma i komunizma. Ne prihvaćamo da nam ljudi koji su zadojeni komunističkim totalitarizmom, kojeg je osudio čitav demokratski svijet, koji se danas usuđuju prozivati i vrijeđati katoličku Crkvu da sve više otvoreno postaje 'propagator fašizma u Hrvatskoj', pod izgovorom održavanja pijeteta prema žrtvama 2. svjetskog rata nameću komunističku ideologiju. Ne prihvaćamo podjele u hrvatskom narodu - zaključili su stanovnici Mejaša.

Idi na 24sata

Komentari 550

  • eminap 26.08.2014.

    e da smo složni i u drugim stvarima gdje bi nam bio kraj,

  • AntunSklepič 26.08.2014.

    davno smo već mi svi skupa obezvrjedili domovnski rat,a pogotovo plitičari bez obzira iz koje. stranke dolaze,

  • user_171386 25.08.2014.

    A u "prvom splitskom partiznaskom odredu" nisu bili Splicani nego valjda tamo neki drugi. Ha ha ha...glupaka. Domovinski rat je bio skoro pola stoljeca nakon pocetka drugog svjetskog rata. Kako moze jedan rat obezvrijediti drugi i to u razmaku od 50 godina?

Komentiraj...
Vidi sve komentare