To je to što me zanima!

Meksička poruka Trumpu: Mi nikada nećemo platiti taj zid!

Donald Trump ponovio je na skupu u Tennesseeju kako će Meksiko na kraju platiti zid. Ubrzo mu je stigao odgovor meksičkog predsjednika - Nikada!
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je optužio Meksiko da ne radi "ništa" na zaustavljanju ilegalne imigracije i ponovio svoje predizborno obećanje da će Meksiko platiti zid kojega planira izgraditi na granici prema toj državi.

Vrlo brzo stigao je odgovor iz Meksika: ne, nećemo.

TRUMP ODLUČAN: 'Dok ne budemo imali zid, našu ćemo granicu čuvati vojskom'

Trump se obraćao okupljenima na skupu u Nashvilleu u saveznoj državi Tennessee kad se vratio temi zida kojega želi izgraditi na južnoj američkoj granici kako bi zaustavio ilegalne useljenike.

Zid je bila jedna od njegovih omiljenih tema tijekom predizborne kampanje i jedna je od najspornijih točakka u odnosima s južnim susjedom.

OBEĆANJE IZ KAMPANJE Trump razgledao prototipove graničnog zida s Meksikom

"Na kraju, Meksiko će platiti taj zid", kazao je Trump. "Ne čine ništa na tome da zaustave ljude u prolasku kroz Meksiko iz Hondurasa i svih tih zemalja... ne rade ništa da nam pomognu".

Sat kasnije meksički predsjednik Enrique Pena Nieto latio se pera na Twitteru.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Blokirani Batina 30.05.2018.

    Ne kuze ovi manje inteligenti da Trump cijelo vrijeme govori da ce platiti kroz poreze i druga davanja, a ne u kesu! Samo da im na slanje love iz Ameriku u Meksiko lupi tarifu biti ce dosta za zid. Trenutno salju doma 65 milijardi dolara godisnje i na to ne placaju nikakve tarife. Stavi tu 10% tarife godisnje i imas lovu za zid koji tako ustvari placaju Meksikanci! Jbg treba IQ iznad 80 da se to shvati...

  • Dr.Gonzo. 30.05.2018.

    Rvati se cude sto Ameri "puse" ovakve predizborne idiotarije, a sami gutaju "smanjenje saborskih placa, otvaranje radnih mjesta, smanjenje poreza, povecanje mirovine, dizanje zivotog standarda hrvatistana" I ostala sranja koja politicari serviraju, 30 godina se ovakve gluposti slijepo vjeruju I pasu, a licemjerno se smije Amerikancima I ostalim "manje pametnim nacijama" .

  • bubasinter 30.05.2018.

    Nerazumjem zasto amerika svako 1 km ne napravi bunkere sa teskom artiljerijom i nocnim izvidjsnjem i dronovima da nadljecu granicu i svaki pokusaj priblizavanja granici sankcionira paljbom tako da muva nemoze da prodje. Imaju vojsku samo to trebaju dobro organizirati kao stoje jedan gospodin okomitih brkova znao organizirati vojsku koja je u tjedan dana pregazila evropu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare