To je to što me zanima!

Meksiko: Lažni policajci su 'oslobodili' 53 zatvorenika

Naoružana skupina maskirala se u policajce i s 10 vozila i helikopterom upala u zatvor. Za manje od 5 minuta izvukli su robijaše bez ispaljenog metka
Vidi originalni članak

Meksičke vlasti tragaju za više od 53 robijaša i 20 ljudi koji su ih u subotu ujutro oslobodili iz zatvora u središtu države.
Teško naoružana grupa maskirala se u federalne policajce i sa 10 vozila i helikopterom upala u zatvor Cieneguillas. Na ulazu su se jednostavno predstavili stražarima i rekli da su došli prebaciti zatvorenika. Za manje od pet minuta oslobodili su robijaše, a da nisu ispalili ni metka. Vlasti vjeruju kako su zatvorenici povezani s jednim od najmoćnijih narkokartela u zemlji. Policija je privela upravitelja zatvora, dva zapovjednika i 40 stražara koji su bili na dužnosti u to vrijeme.
- Imamo dokaza kako su stražari i zatvorski upravitelji bili u pleteni u bijeg iz zatvora - rekla je guvernerka države Zacatecas, Amalia Garcia Medina.

ROBIJAŠI POBJEGLI U POBUNI
Više od sto robijaša pobjeglo je u prosincu 2006. iz zatvora u Meksiku. Stotine zatvorenika s noževima i palicama su napale stražare kako bi spriječili prebacivanje vođe bande, Marcosa Gallegosa u drugi zatvor.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare