To je to što me zanima!

Meksiko: Nakon potresa pao helikopter, poginulo je 13 ljudi

Pilot je izgubio kontrolu nad letjelicom nedugo prije slijetanja, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova. Stradale su osobe na tlu koje su dočekivale ministra
Vidi originalni članak

Vojni helikopter srušio se u južnom Meksiku i pritom je poginulo 13 osoba, a nesreća se dogodila nakon potresa u toj regiji, priopćilo je u subotu tužiteljstvo u državi Oaxaci.

Dvanaest osoba poginulo je na licu mjesta, a trinaesta je preminula u bolnici. Ozlijeđeno je 15 ljudi.

Helikopter je prevozio ministra unutarnjih poslova Alfonsa Navarretea Pridu i guvernera Oaxace kako bi procijenili štetu nakon snažnog potresa koji je pogodio to područje u petak.

DVOJE POGINULIH Snažan potres u Meksiku: Pao helikopter, milijuni bez struje

Pilot je izgubio kontrolu nad letjelicom nedugo prije slijetanja, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova. Stradale su osobe na tlu koje su dočekivale ministra. 

Ministar i guverner Alejandro Murat nisu teže ozlijeđeni u toj nesreći, prenijele su agencije Reuters i AFP

Potres jakosti 7,2 pogodio je Meksiko u petak i ostavio gotovo milijun domova i poslovnih prostora bez struje na jugu.

Najmanje je 50 domova oštećeno u južnoj državi Oaxaci koja se kao i glavni grad Meksika još oporavlja od potresa u rujnu koji je izazvao velike štete. 

Epicentar potresa u petak navečer po mjesnom vremenu bio je 145 kilometara od poznatog centra za surfere Puerto Escondido u južnoj državi Oaxaci i bio je na dubini od 24,6 kilometara prema podacima američkog zavoda za geološka istraživanja (USGS). 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Miške 18.02.2018.

    Javio mi se jedan poznanik iz Varaždina, koji se u istom helikopteru vozio prošli tjedan u turi razgledavanja Kostarike. Samo je drugi pilot. Naravoučenije: ne dočekajte nikad nikoga ispod helikoptera.

  • Fahri Musliu Junior 17.02.2018.

    Šta se od potresa tresao i zrak pa se Helikopter srušio?

  • audi 2.0 17.02.2018.

    Oni su htjeli sletit ali tlo je islo lijevo desno. 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare