To je to što me zanima!

Meloni: EU mora učiniti više da bi zaustavila priljev migranata

Italija, koja je obećala čvrst stav prema imigraciji, primila je više od 500 migranata u nedjelju kada je dvama humanitarnim brodovima dopustila pristajanje
Vidi originalni članak

Europska unija mora učiniti više kako bi zaštitila svoje granice i zaustavila isplovljavanje brodova s migrantima iz sjeverne Afrike, rekla je u utorak talijanska premijerka Giorgia Meloni.

Meloni je to poručila u talijanskom parlamentu uoči samita europskih čelnika ovoga tjedna.

ROBOTI SPAŠAVAJU STVAR Futuristička polja: Europska poljoprivredna industrija na vrhuncu je robotske revolucije

Italija, koja je obećala čvrst stav prema imigraciji, primila je više od 500 migranata u nedjelju kada je dvama humanitarnim brodovima dopustila pristajanje.

Kasnije u raspravi Meloni je rekla da politika EU-a o relokaciji migranata ne funkcionira za Italiju koja podnosi prevelik teret.

"Ne mislim da je rješenje da je Italija jedina luka za iskrcavanje u EU-u, a da onda druge zemlje uzmu 30 ljudi na 100 tisuća", kazala je Meloni.

VELIKE PROMJENE EU zabrinut zbog odluke crnogorskog parlamenta o smanjenju ovlasti predsjednika

"Ne mislim da bi Italija trebala učiniti sama ono što drugi nisu voljni učiniti", dodala je

Međutim, druge zemlje EU-a također su pod pritiskom na drugim migrantskim rutama.

Samo u rujnu Francuska je primila oko 15.000 zahtjeva za azilom, Njemačka gotovo 21.000, Austrija oko 15.700, a Španjolska više od 11.000 u usporedbi s 8500 za Italiju, pokazuju podaci europske statističke agencije Eurostat.

NEZADOVOLJNI EU duboko žali što Srbije nije uvela sankcije nad Rusijom

Tenzije su se rasplamsale između Rima i Pariza prošloga mjeseca nakon što je Francuska dopustila iskrcavanje brodu s oko 230 migranata kojemu je Italija onemogućila iskrcavanje.

Više od 98.000 migranata stiglo je u Italiju morskim putem u ovoj godini, u odnosu na oko 63.000 u istom razdoblju 2021., pokazuju podaci ministarstva unutarnjih poslova.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 14.12.2022.

    Dok god kradete njihovu naftu i potplaćujete političare u njihovim zemljama, migranti će dolaziti i nećete ih zaustaviti. Vaš je zatvorski sustav bolji od stanja u njihovim državama. Ako Rusi pokvare hrvatski turizam, što je vrlo vjerojatno nakon plenkijevog aktivnog uvlačenja u ukrajinski rat, i mi ćemo morati masovno migrirati na zapad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare