To je to što me zanima!

Mercator u strahu: Bojkot se osjeća u našoj prodaji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Šef Uprave Mercatora Kričković nada se da će se stvari brzo vratiti u normalu. Naslućuje se da pad postotka prodaje slovenskih proizvoda nije mali
Vidi originalni članak

Bojkot slovenskih proizvoda se osjeća u našoj prodajnoj mreži. Nismo ostali imuni na to, ali nadam se da će se stvari uskoro vratiti u normalu, kazao je predsjednik Uprave Mercatora Alan Kričković tijekom posjeta hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću. Iako Kričković nije znao točan pad postotka prodaje u Mercatorovim trgovinama, dao je naslutiti da nije mali. Mesića je kao i svake godine obišlo Društvo hrvatsko-slovenskog prijateljstva i s njima predsjednici uprava slovenskih tvrtki u Hrvatskoj - Mercatora, Kompasa, Triglava i Petrola.
- Ovo je prvi put da se neki politički događaj toliko osjetio u prodaji - zaključio je Kričković. Predsjednik Društva hrvatsko-slovenskog prijateljstva Božo Dimnik rekao je da je izučio povijest svih naroda na kugli zemaljskoj, ali da nije našao dva naroda, izuzev Slovenaca i Hrvata, koji nisu nikada međusobno ratovali. Osim predsjednika Uprave Mercatora, svi ostali čelni ljudi iz slovenskih tvrtki bili su optimistični u pogledu hrvatsko-slovenske gospodarske suradnje i nijedan se nije uplašio hrvatskog bojkota.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • tomislav jura 11.01.2009.

    Moj subito,onda tamo gradite merkatore i njima prodavajte laško i tri srca.Nemojte kukat da vam opada prodaja.

  • drug Kardelj 31.12.2008.

    Bojot nego šta, već je dosta te slovenske politike.

  • zdtaja 30.12.2008.

    Vidim u ovim komentaima toliko mržnje i sjetim se ovakvog raspoloženja koje je vladalo prije 15 godina.Vjerujem da većinu ovih nabrijanih komentara pišu djeca i mladi koji nisu sudjelovali u domovinskom ratu,jer da jesu razmislili bi dvaput prije nego kažu \"ajmo razbit i ajmo ubit slovenca\".Pazite što želite da to i ne dobijete.Jednom sam bila izazvana da mrzim drugi narod,al više me na to nikad neće nitko navesti.Vjerujte mi,puno je lakše živjeti s mirom u srcu bez mržnje u srcu.A što se Mercatora tiče to mi najbliži dućan sa najljubaznijim osobljem i dalje cu kupovati u njemu.Štoviše,\'pokušat ću se zaposliti u njemu jer su radnici prezadovoljni i 10 puta zadovoljniji od onih zaposlenih u peveca ili konzuma.Nije me briga je li vlasnik japanac ili australac,samo neka poštuje radnike i njihova prava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare