To je to što me zanima!

Merkel pozvala SPD da podrži koaliciju: 'Trebamo stabilnost'

Kancelarka teško sastavlja koaliciju za četvrti mandat nakon proboja krajnje desnice (AfD) na parlamentarnim izborima u rujnu koji je dodatno naglasio rascijepljenost Zastupničkog Doma
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u srijedu socijaldemokrate da budu odgovorni i u nedjelju potvrde načelo koalicije kako bi Njemačka konačno dobila stabilnu vladu.

"Računam da će socijaldemokracija donijeti odgovornu odluku", rekla je u Berlinu dok bi glasanje kongresa SPD-a u nedjelju moglo biti tijesno, jer mnogi u stranci ne želi novi savez s Merkel.

"Ne želim se miješati, ali svi govorimo da želimo uspjeh kongresa SPD-a, tj. želimo prihvaćanje pregovora o koaliciji jer mislimo da Njemačkoj treba stabilna vlada", dodala je kancelarka Merkel na konferenciji za novinare s austrijskim kolegom Sebastianom Kurzom.

Kancelarka teško sastavlja koaliciju za četvrti mandat nakon proboja krajnje desnice (AfD) na parlamentarnim izborima u rujnu koji je dodatno naglasio rascijepljenost Zastupničkog Doma.

Nakon održavanja uvodnih pregovora početkom siječnja, SPD, CDU Angele Merkle i njezinih bavarskih saveznika CSU dogovorili prvi zajednički programski dokument o eventalnoj budućoj vladi.

Taj dokument treba potvrditi oko 600 socijal-demokratskih zastupnika u nedjelju.

Ako Merkel ne uspije sastaviti koaliciju, mogla bi pokušati voditi manjinsku vladu. Ukoliko ne, bit će neizbježni prijevremeni parlamentarni izbori.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • marijan50 17.01.2018.

    Danke "Vierundzwanzig Stunden", sogennante "Tageszeitung", dass ihr meinen letzten Kommentar nicht veröffentlicht habt. Damit habt ihr nochmals ihre wahre Fratze gezeigt.

  • nijetebriga 17.01.2018.

    Tak mi banane-bili prijevremeni izbori il sklepali vladu, na bolje ne ide.. Postaje sve gore i gore-gradjani su sve nezadovoljniji opcenitom situacijom, posebno prekomjernim brojem migranata, izbjeglica..

  • gawro 17.01.2018.

    Ja bi nju u Tannenbusch, Bonn fliknuo da uživa s arapima

Komentiraj...
Vidi sve komentare